Hronika

Stravična saobraćajna nesreća: Tinejdžer (16) ukrao očev automobil i poginuo

Stravična saobraćajna nesreća: Tinejdžer (16) ukrao očev automobil i poginuo
Stravična saobraćajna nesreća: Tinejdžer (16) ukrao očev automobil i poginuo

ŽEPČE - Šesnaestogodišnji J.M. iz naselja Takale, na granici opština Žepče i Maglaj, poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći danas, u 9.45, na putu M-17 kod Žepča.

Nesrećni maloljetnik vozio je opel astru, koja je na pravcu iznad željezničke stanice Žepče udarila u kamion MAN, preduzeća "Porobić" iz Zavidovića. Kamion je vozio F.B. (45), koji je u tom sudaru lakše povrijeđen.

Kako je utvrđeno uviđajem, koji je u prisustvu policijskih istražitelja i vještaka saobraćajne struke obavio Adis Husić, kantonalni tužilac, opel astra, koju je J.M. ukrao od oca, kretala se iz pravca Maglaja.

Svjedoci tvrde kako je maloljetnik prije nego što će udariti u kamion, koji je išao iz pravca Zenice, velikom brzinom pretekao jedno vozilo, te da je nastavio da se kreće lijevom trakom.

U pokušaju da izbjegne direktan sudar, kamion je izletio sa ceste i završio u livadi pored puta. Sa druge strane, od siline udara, opel astra potpuno je uništena, a njeni dijelovi bili su razbacani i do 200 metara okolo. Maloljetnik je podlegao na licu mjesta.

Mještani u Zeničkom putu, koji su prvi izašli na lice mjesta, potvrdili su nam kako je prizor bio stravičan, a da je maloljetnikova odsječena glava bila nekoliko metara dalje od trupa.

Nakon sudara, vozač kamiona, zbog psihičkog šoka, kada je vidio šta se dogodilo, prevezen je kolima Hitne pomoći u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je zadržan na opservaciji.

Saobraćaj na ovom frekventnom dijelu puta M-17 bio je u prekidu više od tri časa, a kako je potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, leš maloljetnog vozača, po nalogu dežurnog tužioca, bit će predmet obdukcije i vanjskog pregleda. Istražne radnje o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći su u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije