Hronika

Straživuk prijetnje sudiji nazvao šalom?

Straživuk prijetnje sudiji nazvao šalom?
Foto: Arhiva | Straživuk prijetnje sudiji nazvao šalom?

BANJALUKA - Siniša Straživuk (49) iz Banjaluke, osumnjičen je da je sudiji banjalučkog Okružnog suda Snježani Kudrić poslao je više poruka u kojim joj je prijetio, a "Glas Srpske" nezvanično piše da je govorio da se šali i da ne misli ozbiljno.

Neimenovani izvor blizak istrazi rekao je za pomenuti list da je on tokom istrage ovih prijetnji u policiji i kod tužioca priznao da se dopisivao sa sudijom porukama putem telefona rekavši da su razmijenili više poruka, ali je istakao da je sve bila šala.

"Straživuk se s Kudrićevom putem poruka navodno dopisivao više sati. On je tokom istrage rekao da ništa nije ozbiljno shvatio i da se radi samo o šali, te da nije mislio da prijeti sudiji. Govorio je i da ima određenih problema, da pije neke lijekove i da nije ispravno razmišljao", kazao je neimenovani izvor, navodno blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Straživuk nije mogao da tačno objasni odakle mu broj od sudije.

"Govorio je da se broj može naći na internetu. Međutim, u  njegovom džepu smo našli ceduljicu s brojem sudije Kudrić", kazao je ovaj izvor.

Straživuku je nakon saslušanja u Republičkom tužilaštvu predložen jednomjesečni pritvor. Terete ga za napad na sudiju i javnog tužioca.

"Prijedlog za određivanje ove mjere upućen je Okružnom sudu u Banjaluci zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao da ponovi djelo ili da utiče na svjedoke i dokaze", rekli su u tužilaštvu.

Tokom ročišta za određivanje pritvora Straživuku je jutros pozlilo i žalio se na gušenje, zbog čega je u Okružni sud u Banjaluci došla ekipa Hitne pomoći koja ga je zbrinula. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Straživuk je uhapšen u ponedjeljak u svom stanu u banjalučkom naselju Borik nakon što su prijavljene njegove prijeteće poruke. Prilikom hapšenja pretresen je njegov stan i oduzet mu je telefon. Sudija Kudrić predsjedava sudskim vijećem koje vodi postupak protiv Straživuka u predmetu "Trezor" zbog optužbi da je počinio više milionskih razbojništava.

Ovo je drugi slučaj prijetnji sudiji Kudrić, koja važi za jednog od najboljih i koja vodi neke od najtežih slučajeva organizovanog kriminala. Milko Šarčević (22) iz Doboja nedavno je optužen zbog prijetnji sudiji Kudrić i protiv njega vode sudski proces. On je 16. jula, nakon što mu je izrečena presuda kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog šverca droge, u vozilu sudske policije kazao: "Snježo je**ću ti majku, je*** ti Banjaluku"”, a zatim rekao "Snježana Kudrić ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije