Hronika

Suđenje Banjalučanima optuženim za prodaju narkotika: "Bodiroža drogu prodavao u kući"

Suđenje Banjalučanima optuženim za prodaju narkotika: "Bodiroža drogu prodavao u kući"
Foto: Jelena Đurđević | Suđenje Banjalučanima optuženim za prodaju narkotika: "Bodiroža drogu prodavao u kući"

BANJALUKA - Od Vedrana Bodirože (32) četiri puta sam kupovao drogu. Išao sam njegovoj kući i ja sam njemu davao pare, a on meni drogu.

Rekao je to u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Milan Javorac, na suđenju Bodiroži i još pet optuženih lica da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je rasturalo drogu u Banjaluci.

U tom procesu optuženi su i Ognjen Branković (37), zvani Žorž, bokserski sudija Jelenko Tamburić (53), njegova supruga Vesna Tamburić (60), kojoj je Bodiroža sin, Nebojša Mikić (38) te Nedžad Omerović (45).

Svjedočila je i Milanka Reljić, koja je potvrdila da je jednom prilikom bila kod poznanice, kojoj je Bodiroža donio nešto za šta pretpostavlja da je kokain. Reljićeva je naglasila da su je kasnije dvojica prijatelja pitala gdje mogu nabaviti kokain, pa se sjetila Bodirože i nabavila njegov broj.

"Našla sam se tada sa Bodirožom ispred zgrade. Još jednom sam kasnije kupovala od njega drogu, ne za sebe, već za druge", navela je Reljićeva.

U svojstvu svjedoka pred sudom je bio i Miodrag Vuković, policajac Policijske uprave Banjaluka, koji je posvjedočio da ga je jednom prilikom pozvao kolega i rekao mu da je vidio vozilo sa stranim registarskim oznakama, a u kojem je bilo lice koje im je poznato odranije.

Vuković i njegov kolega iskoristili su gužvu kod Zelenog mosta, prišli autu i utvrdili da je unutra Bodiroža, kod kojeg su, kako tvrdi, pronašli drogu.

"Kada smo razgovarali sa Bodirožom, bilo je očigledno da je bio pod uticajem nečega, pa razgovor nismo mogli nastaviti na ulici, već smo ga priveli", prisjeća se Vuković, koji kaže da su, po njegovom sjećanju, drogu pronašli u džepovima ili donjem vešu.

Prisjetio se Vuković i da je jednom prilikom sa kolegom, ispred kuće optuženog Ognjena Brankovića, vidio crni BMW, iz kojeg je izašao muškarac koji je izgledao uznemireno i oprezno - gledao je lijevo-desno. Taj muškarac je, po svjedočenju Vukovića, ušao u kuću, a zatim na isti način, gledajući oko sebe, izašao.

"Mislim da je u pitanju Aleksandar Kisin. Pratili smo ga kada je odlazio od kuće Brankovića. Pronašli smo mu drogu, za koju nam je, koliko se sjećam, kasnije rekao da je u pitanju kokain koji je kupio od Brankovića. Rekao je i da je ranije od Brankovića nekoliko puta kupio drogu", navodi Vuković.

Kao svjedok Tužilaštva na sudu se pojavio i Dalibor Mačak, koji baš i nije bio od neke pomoći, jer se, tvrdi, ničeg ne sjeća, iako u policijskom zapisniku stoji njegov iskaz da je od Bodirože kupovao kokain.

"Ja sam alkoholičar i ovisnik o drogi. Kada me policija ispitivala, samo sam gledao da izađem da pijem", naveo je Mačak, koji je na pitanje sudije gdje je nastanjen, odgovorio - na Tunjicama (misleći na zatvor), što je izazvalo smijeh u sudnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije