Hronika

Suđenje bivšim inspektorima: Optuženi se žalili, advokatu pozlilo

Suđenje bivšim inspektorima: Optuženi se žalili, advokatu pozlilo
Foto: Ilustracija | Suđenje bivšim inspektorima: Optuženi se žalili, advokatu pozlilo

BANJALUKA - Ognjen Stijak (34), bivši policijski inspektor iz Kostajnice, optužen za šverc narkoticima, žalio se danas na ponovljenom suđenju u sudnici Okružnog suda u Banjaluci da mu je oduzeta sloboda, a nešto kasnije je pozlilo njegovom advokatu Marinku Brkiću.

Uz Stijaka, sudi se i njegovom nekadašnjem kolegi Srđanu Raduloviću (34) iz Banjaluke, a koji se takođe žalio, i to da je bolestan, te tražio odgodu suđenja. Stijak je optužnicu nazvao bljuvotinom.

"Vaša odluka će biti ista kao prvostepena. Vi ste meni oduzeli slobodu. Nemate odgovornost za ono što radite", kazao je Stijak.

Marija Aničić-Zgonjanin, član Sudskog vijeća, rekla je da je to uvreda.

"Vi možete znati ishod ovog postupka samo ukoliko ste prorok. Naravno, ovo je šala, ali ja lično ne znam kakav će ishod biti, niti bilo kod od članova Vijeća. Nemate pravo da pljujete po Vijeću", rekla je Aničić-Zgonjaninova i zaprijetila da više neće biti član Vijeća ako Stijak nastavi s uvredama i prođe bez kazne.

Pozlilo je potom Stijakovom advokatu Marinku Brkiću. Advokati su se, inače, protivili saslušanju svjedoka - bivšeg specijalnog tužioca Mladena Mitrovića i tužilačkog istražioca Dubravka Kremenovića.

Oni su za svjedoke predloženi na okolnosti ispitivanja osuđivanog narko-dilera i svjedoka Gorana Bošnjaka, a koji je ranije saslušavan u vezi s ovim predmetom. Potom je tvrdio da je raniji iskaz dao pod prisilom. Mitrović i Kremenović su istakli da prisile nije bilo.

Stijak i Radulović bili su pravosnažno osuđeni na 16 i po godina zatvora. Stijak je dobio pet i po, a Radulović 11 godina. Presudu Vrhovnog suda RS ukinuo im je Ustavni sud BiH. Nakon toga Vrhovni sud predmet vraća Okružnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije