Hronika

Suzavcem pokušao otrovati suprugu i sebe

Suzavcem pokušao otrovati suprugu i sebe
Suzavcem pokušao otrovati suprugu i sebe

BOSANSKA KRUPA - Usljed posljedica trovanja suzavcem B.I. (54) iz Bosanske Krupe hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, dok je njegova supruga B.S. (46) pretrpjela lakše povrede.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snježane Galić, ovaj događaj okarakterisan je kao nasilje u porodici i dogodio se u srijedu, kada su pripadnici policije iz Bosanske Krupe dobili dojavu od komšija da iz kuće, čiji je vlasnik B.I., izlazi dim.

"Dolaskom na lice mjesta policijski službenici zatekli su u dvorištu kuće B.S., koja je u vidnom psihičkom rastrojstvu izjavila kako je njen suprug u kući aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu. Suprug je pokušavao nasilno da je zadrži u kući, ali se ona uspjela otrgnuti", rekla je Galićeva.

Prema njenim riječima, iz unutrašnjost kuće, iz koje je dopirao gust i otrovan dim, komšije su uspjele izvući B.I., koji je u tom trenutku bio u nesvjesnom stanju.

Liječnička ekipa Hitne pomoći ustanovila je kako je kod njega nastupilo trovanje otrovnim plinom, te mu je ukazana liječnička pomoć, nakon čega je, zbog teškog zdravstvenog stanja, upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Prema posljednjim informacijama, trenutno nije životno ugrožen.

Na licu mjesta intervenisali su i pripadnici Vatrogasne jedinice Bosanska Krupa, koji su uspješno neutralisali napravu, za koju je kasnije utvrđeno da se radi o suzavcu.

Nezvanično, B.I. je odranije poznat po sličnim ispadima, a riječ je o bivšem borcu koji boluje od PTSP-a.

Nakon što su uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici Policijske stanice Bosanska Krupa, nadležnom kantonalnom tužiocu podnesen je izvještaj o krivičnom djelu nasilje u porodici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije