Hronika

Svađa u Beču završila kobno: Državljanina BiH nožem izbola supruga

Svađa u Beču završila kobno: Državljanina BiH nožem izbola supruga
Foto: N.N. | Svađa u Beču završila kobno: Državljanina BiH nožem izbola supruga
D.Š.

BEČ – Austrijska državljanka je nakon porodične svađe u subotu nožem smrtno ranila svog supruga, državljana BiH, koji je, nakon ukazane pomoći, preminuo u bečkoj bolnici, pišu austrijski mediji.

Kako je istaknuto, policija vodi istragu šta je prethodilo porodičnoj svađi, a tragediji su svjedočile i dvije kćerke, a starija je, nakon što je otac zadobio ranu u grudi, ocu pružila prvu pomoć i pozvala hitnu pomoć. Starija kćerka, kako pišu austrijski mediji, ima 18 godina, a mlađa 11 godina. Majka ima 38 godina, dok je preminuli bh. državljanin imao 40 godina. 

Kako piše Oe24, majka je uhapšena i nalazi se u policiji, a svoje djelo pokušala je opravdati policiji time što se branila od nasrtaja njenog supruga. 

Policija, kako je istaknuto, nije davala komentare, pravdajući to time što još nisu poznate sve činjenice. Za sada je jedino poznato da se tragedija desila u višespratnici u Ulici Karla Hajnca u Beču oko 14 sati, kada je starija kćerka pozvala policiju. Nakon brze intervencije prve pomoći, muškarac je odvezen u bolnicu, gdje je preminuo nešto iza 17 časova.  Nakon tragedije, majka je uhapšena, a djeca su poslana u socijalni centar za zbrinjavanje mladih.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Draža

bošnjaci svuda orave Probleme.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije