Hronika

Taksista koji je prevezao Sefića: Sve sam rekao policiji

Taksista koji je prevezao Sefića: Sve sam rekao policiji
Taksista koji je prevezao Sefića: Sve sam rekao policiji

Goran Perišić, taksista iz Rudog, danas se prijavio u tamošnju policijsku stanicu kako bi ispričao detalje jutra kada je preko granice prevezao Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo dvije djevojke u Sarajevu.

N1 je kontaktirao taksistu koji je policajcima kazao da nije znao koga prevozi u svom automobilu. U trenutku razgovora za N1 Goran Perišić se nalazio u šumi.

"Dao sam izjavu policiju i to je to. Sve što sam imao rekao sam policiji. Ne želim se ništa više petljati oko toga", kazao je taksista Perišić za N1.

Saznajemo da je Perišić Sefića odvezao nekoliko kilometara od granice BiH i Srbije, te je nakon 20-tak minuta ponovo vratio na isti granični prelaz te ušao u BiH.

Portparolka CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić za N1 je kazala da se jedna osoba dobrovoljno prijavila u policijsku stanicu Rudo, te objasnila detalje.

"Danas se u PS Rudo dobrovoljno prijavilo lice koje je na GP Uvac prevezlo osobu koja je izazvala saobraćajnu nesreću u Sarajevu, navodeći da mu nije bilo poznato o kome se radi, odnosno da je u pitanju lice koje je pobjeglo s lica mjesta nezgode. O ovome smo obavijestili MUP KS i MUP RS. Nakon davanja izjave osoba je puštena na slobodu."

Nakon ulaska u opštinu Priboj na graničnom prelazu Uvac, Sefiću se gubi svaki trag.

Kako su za N1 jutros potvrdili u PU Prijepolje, općine koja graniči sa Pribojem, upoznati su sa slučajem i pripadnici policije na terenu tragaju za odbjeglim Sarajlijom.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije