Hronika

Taksista pokušao silovati djevojčicu u Brčkom?

Taksista pokušao silovati djevojčicu u Brčkom?
Foto: Ilustracija | Taksista pokušao silovati djevojčicu u Brčkom?

BRČKO - Majka jedne petnaestogodišnje Brčanke tvrdi da joj je kćerku pokušao silovati lokalni taksista, kojeg optužuje da je djevojčicu uvukao u pomoćnu prostoriju tamošnjeg stadiona, podupro vrata kolicima s krečom i kamenjem i počeo da je svuda dodiruje.

U potresnoj ispovijesti ogorčene samohrane majke, koju je objavila na internetu, gdje apeluje da taksista bude smješten u zatvor, ona navodi da joj je kćerkica napadnuta prije nekoliko večeri, dok je bila kod drugarice, a koja živi kod stadiona.

"Tu su one sjedile ispred kuće. Iznenada se začulo lupanje iza zida stadiona, pa se iznad zida pojavila glava taksiste, koji je djevojčice upitao da mu pomognu kako bi uvrnuo cijev za vodu, jer ne može sam", navodi Brčanka.

Njena kćerka, kako dalje dodaje, ustala je i pošla da mu pomogne, ne pretpostavljajući šta će se dalje dogoditi.

"On ju je uvukao u pomoćnu prostoriju igrališta, podupro vrata kolicima s krečom i sa dva kamena i počeo je dirati svuda. Govorio joj je: 'Vidi kako si se razrasla, de skini grudnjak... Sigurno si imala više momaka, znaš kako je to lijepo!' Dalje neću ni da pričam", naglašava Brčanka.

Kako dodaje, djevojčica je plakala i molila da je taksista pusti, te pokušavala pobjeći, ali on nije odustajao, pa je tek treći put uspjela odgurnuti kolica i pobjeći kod drugarice plačući i ne znajući za sebe.

"'Odužiću ti se ja u gradu', zaprijetio joj je. Sad mi se dijete boji i ne zna kako će u školu jer školuje se u gradu, a taj gad taksira i vreba svaki dan", naglašava majka.

Tvrdi da je policija privela taksistu, inače oca sedmogodišnje djevojčice, ali je on imao opravdanje - tvrdio je da je petnaestogodišnjakinja "to tražila".

Iz policije Brčko distrikta "Nezavisnim" je potvrđeno da su 26. avgusta naveče zaprimili telefonsku prijavu o pokušaju silovanja.

"Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su policajci i poduzeli mjere iz svoje nadležnosti. Nakon prikupljenih informacija o prijavljenoj osobi i oštećenoj, obaviješteno je Tužilaštvo Brčko distrikta", rekli su nam iz policije.

Pod nadzorom i uputama brčanskog tužilaštva već se preduzimaju određene mjere i radnje.

"Nakon utvrđivanja činjenica biće podnesen izvještaj Tužilaštvu", rekli su nam iz brčanske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije