Hronika

Teška saobraćajka u Banjaluci: Vozilo SIPA projurilo na crveno, povrijeđena dva lica

Teška saobraćajka u Banjaluci: Vozilo SIPA projurilo na crveno, povrijeđena dva lica
Teška saobraćajka u Banjaluci: Vozilo SIPA projurilo na crveno, povrijeđena dva lica

BANJALUKA - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas u okolini Banjaluke tri osobe zbog posjedovanja sto kilograma poluplastičnog eksploziva "vitezit" i 270 električnih detonatorskih kapisli, saopšteno je danas iz SIPA.

Nakon sprovedene akcije, jedno vozilo SIPA je izazvalo saobraćajnu nesreću na raskrsnici Ulica Desanke Maksimović i Bulevara Stepe Stepanovića dok je prevozilo jednog od uhapšenih do obližnje zgrade SIPA u Banjaluci. U nezgodi je teško povrijeđena jedna osoba, a lakše je povrijeđen inspektor SIPA.

Kako smo saznali, vozilo SIPA, pežo 407, kretalo se iz smjera Bulevara Stepe Stepanovića prema objektu SIPA, te je na raskrsnici, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo, udarilo u reno megan, koji se kretao iz smjera bulevara. Nakon sudara sa pežoom, megan je udario u u škodu oktaviju.

Poslije saobraćajke na mjesto nesreće je došlo jedno vozilo SIPA koje je odvezlo osumnjičenog, koji je takođe povrijeđen u nezgodi, do zdravstvene ustanove.

U saopštenju SIPA vezano za akciju je istaknuto da je akcija sprovedena po nalogu Tužilaštva BiH, te da uhapšene sumnjiče za neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i organizovani kriminal.

"Policijski službenici SIPA će nastaviti preduzimati istražne radnje iz svoje nadležnosti u vezi s navedenim predmetom", navedeno je.

Na liječenju zadržan Zoran Antonić

Zoran Antonić, koji je teže povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi, zadržan je na liječenju u Univerzitetko-kliničkom centru, dok su druga dva povrijeđena, Vladimir Mirosljević i Goran Čečez, pušteni na kućno liječenje, potvrđeno je agenciji Srna večeras iz ove zdravstvene ustanove.

"Antonić je zadržan na Klinici za neurohirurgiju, dok su Mirosljević i Čečez pušteni kući nakon hirurškog zbrinjavanja", saopštio je službenik za odnose s javnošću ove ustanove.

U saopštenju se navodi da će više informacija o zdravstvenom stanju pacijenta biti saopšteno sutra ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije