Hronika

Teslić: Dječakova pogibija zavila selo u crno

Teslić: Dječakova pogibija zavila selo u crno
Teslić: Dječakova pogibija zavila selo u crno

TESLIĆ - Nezapamćena tragedija zadesila je selo Donji Ružević, kod Teslića, gdje je upravljajući mini-traktorom poginuo trinaestogodišnji Stefan Gajić, sin Dušana Gajića, vlasnika preduzeća "Elgrad".

Dječak je, naime, u nedjelju sjeo u radno vozilo koje nema kabinu, te se vozio u krugu očeve firme, a kad je pokušao da parkira, ubacio je u rikverc, što je po njega bilo kobno.

Naime, tim mini-traktorom se podvukao pod kamionsku prikolicu koja ga je pritisnula odozgo, dok je s donje strane bio pritisnut šasijom vozila u kojem je sjedio.

Uočivši šta se dogodilo, jedan od radnika, koji se nalazio u krugu preduzeća, i dječakov brat koji živi u blizini prevezli su povrijeđenog Stefana do Doma zdravlja Teslić, gdje je trinaestogodišnjak preminuo od teških povreda koje je zadobio.

Zbog tragedije, kakva se ne pamti u mjestu Donji Ružević, selo je okovala tuga. Svi mještani su šokirani i većina ih je danas bila na sahrani. Oni s kojima smo razgovarali sa nevjericom i u šoku pričaju kakva ih je nesreća snašla.

Sudeći po njihovim riječima, izgubili su malog anđela koji je svakom u selu bio drag.

"Dječak je išao u rikverc i valjda je otišao pod kamionsku prikolicu. Bio je dijete za primjer, nema šta čovjek reći za njega loše. Roditelji mu imaju još dva sina, Đorđa i Aleksandra", kazao nam je jedan mještanin, koji nije želio da se predstavi.

Prema njegovim riječima, Gajići su imućna porodica, a fabrika, koja se bavi drvopreradom i zapošljava nekoliko stotina radnika, danas nije radila.

"Ne znam šta da vam kažem. Selo je totalno mrtvo zbog ove tragedije", priča taj mještanin.

Iz policije su u saopštenju potvrdili da je obavljen uviđaj.

"O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić, zajedno s inspektorom zaštite na radu", saopšteno je iz CJB Doboj.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije