Hronika

Tinejdžer iz Kozarske Dubice "pao" zbog serije krađa

Tinejdžer iz Kozarske Dubice "pao" zbog serije krađa
Tinejdžer iz Kozarske Dubice "pao" zbog serije krađa

PRIJEDOR, KOZARSKA DUBICA - Prijedorčanin Darko Todorović (20) osumnjičen je da je iz trgovine u Omarskoj ukrao veću količinu cigareta i hrane.

Osim ovog krivičnog djela, pripadnici CJB Prijedor rasvijetlili su i četiri teške krađe, te pokušaj jednog razbojništva, koji su počinjeni u Kozarskoj Dubici, a iza kojih stoji šesnaestogodišnji Dubičanin.

Maloljetnik je, kako saznajemo iz CJB Prijedor, krivična djela koja su mu stavljena na teret počinio tokom ove i prošle godine. Vlasnicima koje je pokrao pričinio je štetu "tešku" oko 2.000 maraka.

Tinejdžer je, kako nam je potvrđeno, pokrao tri kuće u Kozarskoj Dubici, ali i jedno preduzeće.

"Radio je to tako što je obijao prozore ili ulazna vrata objekata koji su mu se našli na 'meti'. Potom bi se dao u premetačinu, tokom koje je nalazio vrednije stvari, i s njima bježao. Jedan dio ukradenih stvari je prodao, a drugi je nađen kod njega. Pronašli smo laptop, zvučnike i nekoliko flaša pića za koje sumnjamo da ih je ukrao", ispričao nam je policijski izvor.

Osim toga, maloljetnik je pokušao da opljačka prodavnicu "Gala", ali u svojoj namjeri nije uspio, pa je pobjegao.

To, međutim, nije sve što bi se ovom tinejdžeru moglo staviti na teret.

"Policija sumnja da je ovaj maloljetnik odgovoran i za još nekoliko krađa na području Kozarske Dubice, počinjenih na sličan način. Međutim, još sa sigurnošću ne možemo da tvrdimo da ih je počinio on, jer je u toku prikupljanje dokaza", naveo je policijski izvor.

Iz CJB Prijedor zvanično su saopštili da su četiri teške krađe i jedan pokušaj razbojništva rasvijetlili radom na terenu.

"Meta napada bila su fizička i pravna lica", navedeno je u saopštenju iz CJB Prijedor, iz kojeg se dodaje da će protiv maloljetnika biti podnesen izvještaj.

Dakle, u toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta protiv ovog tinejdžera, baš kao i protiv Todorovića, koji je osumnjičen da je pokrao trgovinu u Omarskoj.

On je osumnjičen da je 25. jula ove godine obio prodavnicu, te ukrao veću količinu cigareta i prehrambenih proizvoda.

"Osumnjičeni je izvršenjem ovog krivičnog djela vlasniku trgovinske radnje nanio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.000 KM, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu", navedeno je iz CJB Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije