Hronika

Tinejdžera iz Teslića brutalno pretukli zbog siće?

Tinejdžera iz Teslića brutalno pretukli zbog siće?
Tinejdžera iz Teslića brutalno pretukli zbog siće?

TESLIĆ - Bogdan Rakić (18) iz Teslića, koji je mučki pretučen prije petnaestak dana, družio se s Arminom Jašarevićem (23), koji je prekjuče popodne zajedno sa Brankom Jurićem (22) uhapšen zbog sumnje da su se nad osamnaestogodišnjakom iživljavali na području Borja.

U Tesliću kruži više verzija o motivima ovog brutalnog napada. Po jednoj, napadači su posumnjali da je Rakić policiji rekao od koga je kupio drogu.

Priča se, naime, da su kod Bogdana policajci pronašli marihuanu, a on je navodno tokom ispitivanja "propjevao", odnosno odao kod koga je nabavio taj narkotik.

"Deset minuta nakon njegovog puštanja iz policije Jašarević i Jurić su ga pokupili, odvezli su ga na Borje i tamo tukli", pričaju mještani Teslića, ali nam je iz policije rečeno da Rakić uopšte nije privođen, niti prolazi kroz evidencije kada je riječ o narkoticima.

Po drugoj verziji, Rakić je napadačima ostao dužan sitnu svotu novca, ali to policija još ne može da utvrdi jer Bogdana zbog njegovog zdravstvenog stanja ne uspijevaju ispitati.

Rakićeva majka Roberta Glancer (44) u ispovijesti za "Nezavisne" kaže da se u Tesliću "svašta priča i dosta izmišlja", te navodi da ne zna da li je njen sin od Jašarevića ili nekog drugog kupovao marihuanu.

 "On nema taj novac da bi on to mogao kupiti. Ja sam samohrana majka, što zaradim to imam, privatno stanujemo, moram obaveze da platim, tako da ja nemam pare da bi on to mogao kupovati. E sad, da nije neko njemu dao da on to prodaje, tako nešto, to već ne znam", navela je Roberta, inače karate-trener, dodavši da se tim sportom bavio i njen sin, ponosno pokazujući njegove i svoje brojne medalje.

Roberta Glancer navodi da nije poznavala Jašarevića, ali ga je njen sin Bogdan spominjao.

"Spomenuo je da je ostao njegov telefon (Bogdanov) kod njega, kod tog druga u autu (Jašarevića). Tako mi je rekao. Ja sam rekla da hoću da mi telefon stvori, pošto je telefon nov, pet mjeseci ga je koristio, i on je rekao da će sutradan, kad on dođe s posla. Inače, ja tog momka uopšte ne poznajem, da se on tako s njim družio", priča ona.

Ono što je sigurno jeste da su se Bogdan i napadači poznavali, te da je on sam ušao u FIAT, vlasništvo jedne firme iz FBiH, kojim je upravljao treći muškarac, a koji vjerovatno nije ni znao šta će se potom događati.

Sumnja se da su se Jašarević i Jurić iživljavali nad Rakićem, ali ga nisu vozilom vukli po putu. Nakon što su ga premlatili, ponovo su ga dovezli u Teslić.

Policija nasilnike tereti za nanošenje teških povreda i zlostavljanje, odnosno da su rukama i nogama tukli Rakića po glavi i tijelu, sjekli mu kosu i bradu, nanijevši mu pri tom povrede opasne po život.

Obojica osumnjičenih za brutalni napad odranije su poznata policiji. Protiv Armina Jašarevića policija je već zadokumentovala izvještaj kojim ga tereti da je kod sebe imao i prodavao drogu.

Policija ga tereti i da je zajedno sa Jurićem provalio u jednu kuću, odakle su ukrali lovačku pušku i druge predmete.

"Branko Jurić nedavno je opljačkao jednog muškarca u Tesliću. Više puta ga je udario i ukrao mu novčanik", otkriva izvor "Nezavisnih".

U Tesliću kažu da su Jašarević i Jurić još od srednje škole poznati po problematičnom ponašanju.

"Tukli su se, ali nikad niko nije preduzimao ništa povodom toga... Sve do sada", kažu u Tesliću.

Iz UKC RS, gdje je Rakić hospitalizovan, kazali su da je njegovo zdravstveno stanje juče bilo stabilnije, te da se liječenje nastavlja.

Lukač: Prijavite, bićete zaštićeni

Osvrćući se na incident u Tesliću, a na pitanje šta konkretno policija čini da bi zaštitila građane koji se odluče na prijavljivanje kriminala, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da će svaki građanin koji prijavi kriminal biti zaštićen od strane policije.

Komentarišući paljevine vozila u Tesliću, Lukač je rekao da se to događa i na drugim mjestima u BiH, ne samo u RS.

"Ljudi se na neki način svete svojim protivnicima na raznim osnovama, pa možda i političkim, jer ne izuzimamo ni tu mogućnost", rekao je Lukač.

Dodao je da će policija u svakom slučaju da radi na otkrivanju krivičnih djela.

LJ.R.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije