Hronika

Tokić i Bajrić pušteni nakon ispitivanja

Tokić i Bajrić pušteni nakon ispitivanja
Tokić i Bajrić pušteni nakon ispitivanja

BANJALUKA - Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, pušteni su nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka i u nastavku postupka braniće se sa slobode.

Portparol Tužilaštva Maja Đaković Vidović je rekla da su osumnjičeni pušteni s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za prijedlog za određivanje pritvora.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka dostavio je danas Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Tokića i Bajrića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Tokić i Bajrić danas su oko 12.00 časova u blizini Skupštine grada Banjaluka istakli zastavu takozvane Republike BiH, a Tokić je pokušao da održi konferenciju za novinare i provocirao okupljene malobrojne građane.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se danas masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH, uz parolu "Zastava BiH na svakom pedlju naše zemlje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije