Hronika

Tokom krađe ubio vlasnika kuće

Tokom krađe ubio vlasnika kuće
Tokom krađe ubio vlasnika kuće

SARAJEVO - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u suradnji s Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo priveli su H.J. (1985.) u Sarajevu gdje je i nastanjen zbog sumnje da je 13. juna u ulici Ajvaz Dedina u općini Ilidža izvršio razbojničku krađu sa smrtnim posljedicama, a predat je u nadležnost tužiocu.

U incidentu koji se dogodio u večernjim satima smrtno je stradao B.S. (1956.) rođen u mjestu Orahovice, a nastanjen u Sarajevu. Njega je hicem iz vatrenog oružja usmrtio H.J. nakon što ga je ovaj zatekao u izvršenju teške krađe u njegovoj kući.

Na današnjoj pres-konferenciji u MUP-u KS-a istaknuto je da je H.J. višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a za ovo krivično djelo predviđena je kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora.

"U pretresu njegove kuće i vozila izuzeti su određeni dokazi, a ispitano je i osam svjedoka iz komšiluka", kazao je glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić i naglasio da radi istrage ne može biti objelodanjeno više detalja o tom događaju.

Istragom je utvrđeno da su od žrtve ukradene određene stvari, ali se zasad ne zna da li se radi o stvarima iz žrtvine kuće.

Po Nefićevim riječima policijski službenici MUPKS-a riješili su i slučaj teške krađe bakarnog lima s krova spomen-obilježja 105. motorizirane brigade na Grdonju.

Tada su privedene četiri osobe, od čega jedna malodobna osoba. Kod njih je pronađen ukradeni predmet i vozilo kojim su došli. Nakon kriminalističke obrade bit će poduzete daljnje zakonom predviđene mjere u vezi  s tim događajem.

U slučaju upotrebe vatrenog oružja, u ulici Obala Kulina bana juče rano ujutro, službenici MUP-a tragaju za tri osobe koje se dovode u vezu s tim krivičnim djelom.

"Nakon što budu identificirani, protiv njih će biti poduzete zakonom predviđene mjere", rečeno je novinarima danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije