Hronika

Tragedija kod Kotor Varoša: Sletio s puta i usmrtio dječaka u dvorištu

Tragedija kod Kotor Varoša: Sletio s puta i usmrtio dječaka u dvorištu
Tragedija kod Kotor Varoša: Sletio s puta i usmrtio dječaka u dvorištu

KOTOR VAROŠ - P.A. (13) iz Kotor Varoša poginuo je sinoć u mjestu Tešići, kada ga je, dok je bio u dvorištu, vozilom pežo 106 udario sugrađanin Srećko Đukarić (32).

O tragediji, kakvu u ovom selu ne pamte, svjedoči lokva krvi na mjestu nesreće, kao i patika nedužnog dječaka, koja je i danas bila na zemlji, gdje je izdahnuo.

Šokirani mještani ispričali su nam da je kobne večeri P.A. bio s bakom i djedom u ovom selu, gdje oni imaju vikendicu, a Đukarić je dolazio upravo kod njih u goste.

"Dječakova baka Dobrila pravila je neku čorbu, a djed Miladin bio je u lovu i trebalo je da se vrati. Đukarić je kod njih dolazio na večeru, ali je prebrzo vozio iako je riječ o makadamskom, strmom putu. Čujem da je išao četvrtom brzinom. Dječak je bio u dvorištu, šiljio je neko kolje kod drvene garaže, a utom je vozilom u dvorište uletio Đukarić, te ga je zgazio", pričaju u Tešićima.

O kolikoj se brzini radi, svjedoči i podatak da je pežo uletio i oštetio drvenu improvizovanu garažu, gdje je vozilom odbacio i nesrećnog trinaestogodišnjaka.

"Nemam pojma kako je tako sletio u dvorište, ali se ovdje priča da je vozio pijan", ispričao nam je jedan mještanin.

Kako saznajemo, dječak je živio u Kotor Varošu, kao i njegovi baka i djed, ali su gotovo svakog drugog dana dolazili u Tešiće. Roditelji nesrećnog maloljetnika, te njegova mlađa sestra, žive u Čačku u Srbiji.

"Niko nije slutio da će ovo da se dogodi u našem mirnom selu. Žao mi je dječaka, ne mogu vam opisati koliko. Nesreća je ovo velika", rekao nam je Momir Petrović, koji stanuje nedaleko od vikendice kod koje se dogodila tragedija.

Kako je do tragedije došlo, pokazaće istraga, koja je u toku.

"Uviđaj na licu mjesta obavio je Siniša Vranješ, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, zajedno s ovlaštenim službenim licima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Kotor Varoš", potvrdila je Mira Miletić, sekretar Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Kako saznajemo, dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere,  kako bi bio utvrđen uzrok ove saobraćajne nesreće, te da se izvrši obdukcija tijela dječaka.

Potvrđeno nam je da će u toku istrage da bude obavljeno i vještačenje vozila, kao i analiza krvi vozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije