Hronika

Tragedija uoči proslave Đurđevdana: Pucala u sinove koje je obožavala

Tragedija uoči proslave Đurđevdana: Pucala u sinove koje je obožavala
Tragedija uoči proslave Đurđevdana: Pucala u sinove koje je obožavala

KOZARSKA DUBICA - Milena Došen ( 49) iz Kozarske Dubice jutros je, oko 9 sati i 30 minuta, pucala iz vatrenog oružja u dvojicu svojih sinova, Srđana (29) i Dragana (24).

Na putu do bolnice u Gradišci preminuo je stariji Srđan, dok je Dragan zbog prostrijelne rane na glavi prebačen u KC Banjaluka. Operisan je, ali je njegovo zdrvstveno stanje krajnje neizvjesno jer je priključen na aparate koji ga održavaju u životu.

Njihova majka Milena Došen, koja je u trenutku nervnog rastrojstva iz vatrenog oružja pucala u sinove u porodičnoj kući u naselju Kozarice u ulici Jovana Jovanovića Zmaja u Kozarskoj Dubici, nakon ove tragedije popila je sirćetnu kiselinu. Kolima Hitne pomoći prevezena je u Univerzitetsko-klinički centar u Banjaluku. Prema posljednjim informacijama, i ona se nalazi u životnoj opasnosti.

U nezapamćenoj tragediji koja je potresla Kozarsku Dubicu neizvjesnost još traje. Navodno je Milena Došen, koja je pucala u sinove dok su spavali, bila duševni bolesnik. Izvjesno vrijeme se zbog psihoze liječila u prijedorskoj Opštoj bolnici, na odjelu Neuropsihijatrije.

Komšije nesretne porodice tvrde da jutros nisu čuli nikakve pucnje, ali su oko 10 sati začuli jauke iz porodične kuće Došenovih.

Gordana Lukić, susjeda i rođakinja oca porodice Željka Došena, kaže da je on istrčao na ulici i počeo da plače i puzi po asfaltu.

"Željko je plakao i govorio da mu je Milena ubila sinove. U trenutku tragedije je, izgleda, bio u gradu kako bi kupio namirnice, jer su Došenovi sutra trebali da proslave svoju slavu, Đurđevdan. U jednom trenutku ga je telefonom pozvala Milena i rekla mu da je popila sirćetnu kiselinu, ali nije govorila da je pucala u sinove. Kada je Željko došao kući i vidio sinove u krvi i pištolj na stolu bilo je kasno. Ovo je velika tragedija i niko normalan ne može da povjeruje da se tako nešto dogodilo ovoj časnoj i poštenoj porodici", rekla je Gordana Lukić.

Kaže da je vidjela da Dragana Došena, koji je imao ranu od metka na glavi, a iz usta mu je curila krv, iznose iz kuće teško ranjenog, a odmah potom i njegovog brata Srđana, koji je preminuo u kolima Hitne pomoći.

Lukićeva smatra da se tragedija mogla spriječiti.

"Ona je obožavala svoje sinove i zaista ne mogu da shvatim šta joj se to u glavi moglo da okrene pa da puca u njih. Bili su dobro siturani. Otac porodice radio je privatno po kućama kao vodoinstalater, a obojica sinova bili su zaposleni. Stariji Srđan, koji je nedavno isprosio djevojku, trebao je uskoro da se oženi, a mlađi Dragan, koga smo odmilja zvali Dadi, radio je u Komunalnoj policiji u Dubici i trebao je ovih dana da završi studije kriminalistike. Srđan je imao svoj kafić 'Kalipso' u Dubici i svi su lijepo živjeli. Pripremali su proslavu Đurđevdana; čak se i Milena juče radovala slavi. Međutim, rekla mi je prije par dana da joj se u mozgu nešto prekrenulo. Šta ju je natjeralo da puca u sinove ne znam, ali znam da ih je mnogo voljela, kao i oni nju", svjedoči Gordana Lukić.

I ostale komšije su potresene i ne vjeruju da se tako nešto moglo dogoditi. "Djeca su bila predivna, lijepi i naočiti momci. I majka im je bila dobra dok nije prije tri ili četiri godine oboljela. Liječili su je, ali šta joj se dogodilo da je podigla ruku na sinove - ne znam. Nismo mogli ni naslutiti da će se to dogoditi Došenovima", kazao je komšija Desimir Papić.

Mira Miletić, potparol Okružnog tužilaštva u Banjaluci, istakla je da se tragedija dogodila jutros u 9 časova i 30 minuta.

"Na dvojicu mladića pucano je iz vatrenog oružja u predjelu glave. Lice sa incijalima S.D. preminuo je u kolima Hitne pomoći na putu prema bolnici u Gradišci dok se ljekari u banjalučkom Kliničkom centru još bore za život njegovog brata D.D. U mladiće je najvjerovatnije pucano iz pištolja koji je izuzet iz kuće i odnesen na balističko vještačenje. Nakon pucanja u sinove majka, čiji su inicijali M.D, popila je sirćetnu kiselinu i ona se nalazi na ORL odjelu u Kliničkom centru u Banjaluci u teškom stanju", kazala je Miletićeva.

Saznajemo da je Milena Došen pucala u sinove u njihovim sobama koje se nalaze na spratu porodične kuće, a da je je potom mirno sišla u prizemlje objekta.

Njen suprug Željko Došen, prema nezvaničnim informacijama, nalazi se u stanju šoka i prima ljekarsku pomoć u Hitnoj pomoći u Kozarskoj Dubici. Uviđaj je obavljen, a prisustvovao mu je dežurni tužilac iz Banjaluke, koji nije želio da govori o tragičnom događaju.

Preminula Milena Došen

Milena Došen, koja je jutros u porodičnoj kući u Kozarskoj Dubici iz pištolja ubila jednog, a teško ranila drugog sina, preminula je u banjalučkom Univerzitetsko-kliničkom centru od posljedica trovanja esencijom, izjavila je Mira Miletić, zamjenik portparola Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Miletićeva je rekla da je Dragan Došen, koji je u Klinički centar primljen sa teškim povredama glave, i dalje životno ugrožen.

Obdukcija

Dežurni tužilac naložio je obdukciju tijela preminulog, kao i vještačenje vatrenog oružja, rekla je Mira Miletić, zamjenik portparola Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Prema njenim riječima, dežurni tužilac je obavio uviđaj zajedno sa ovlaštenim službenim licima i naložio da budu preduzete sve potrebne istražne mjere i radnje kako bi bio utvrđen tačan uzrok ove porodične tragedije.

Ona je dodala da je obdukcija počela i da će biti završena večeras.

Vezane vijesti:

Dragan Došen, u kojeg je pucala majka, operisan, stanje neizvjesno

Kozarska Dubica: Majka pobila sinove!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije