Hronika

Traže najvišu kaznu za ubicu bake i oca

Traže najvišu kaznu  za ubicu bake i oca
Traže najvišu kaznu za ubicu bake i oca

BANJALUKA - Završnim riječima Tužilaštva, advokata i optuženog, u banjalučkom Okružnom sudu u petak je okončano suđenje Luki Saviću (20) iz Srpca, optuženom da je zajedno sa maloljetnim D.M. (16) ubio oca Slobodana (53) i baku Maru Savić (77) u Kladarima, kod Srpca.

Presuda optuženom, kako je najavljeno, zakazana je za ponedjeljak. Sanja Tadić-Stojisavljević, banjalučki tužilac, u završnim riječima zatražila je izricanje najoštrije kazne Luki Saviću.

"Nesumnjivo je da je Savić počinio ubistvo, što je maloljetni D.M. i detaljno opisao. Dokazano je da je ubio svog oca i baku i da je bio svjestan pri izvršenju ovog krivičnog djela", kazala je Tadić-Stojisavljevićeva.

S druge strane, Milan Romanić, branilac optuženog, tvrdi da Savić nije hladnokrvno počinio ubistvo i da je u trenutku ubistva bio smanjene uračunljivosti.

Luka Savić je na završnom suđenju izjavio da će se kajati do kraja života zbog ubistva koje je počinio.

On tvrdi da je ubistvu prethodilo dugogodišnje maltretiranje od strane oca, koji ga je, kako kaže, tukao, maltretirao i zatvarao u garažu po dva-tri dana ne dajući mu hranu i vodu.

Svjedoci odbrane ipak nisu potvrdili ovu priču, već su kazali da nisu nikada vidjeli niti čuli da Slobodan zlostavlja svog sina.

"Lukina mama mi je pričala da su imali trzavice, ali ne i da je on zlostavljan. Poznavao sam Slobodana i bio je dobar čovjek", kazao je Slobodan Ilić, ujak optuženog.

Istu izjavu dao je i Mladen Ristić, bliži rođak Luke Savića, ističući da nikada nije vidio da Slobodan zatvara sina u garažu.

Kako se navodi u optužnici, Savić je optužen da je od maloljetnog D.M. zatražio da ubije njegovog oca Slobodna i baku Maru. Maloljetnik je na to pristao te je Slobodana i Maru usmrtio 18. februara oko 22.30 ispred porodične kuće u Donjim Kladarima, kod Srpca.

Inače, maloljetnom D. M. (16) iz Srpca izrečena je presuda u Osnovnom sudu u Gradišci da treba da provede od šest mjeseci do četiri godine u vaspitno-popravnom domu zbog teškog ubistva pomenutih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije