Hronika

Traže pritvor za osam narko-dilera

Traže pritvor za  osam narko-dilera
Traže pritvor za osam narko-dilera

BANJALUKA - Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za svih osam uhapšenih osoba u okviru međunarodne akcije "Global", čiji je cilj razbijanje mreže trgovaca kokainom i marihuanom.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je predložen jednomjesečni pritvor za Edina Dugalića (46) iz Sarajeva i Dragišu Brnića (55) iz Banjaluke, koji su, kako nezvanično saznajemo, rukovodili sa dvije organizovane kriminalne grupe.

"Pritvor je predložen i za Milana Kostića (34) i Mirsada Čukuriju (36), obojica iz Sarajeva, Duška Spasojevića (31) iz Laktaša, te Banjalučane Krstana Ninkovića (60), koji posjeduje i državljanstvo Holandije, i Zdravka Dikića (59). Među njima je i Neven Stanić (34) iz Slovenije, koji ima i bh. državljanstvo", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tokom ove akcije, koja je sprovedena u nedjelju na području Banjaluke i Sarajeva, pretreseno je ukupno 17 lokacija. Kako smo ranije saznali, u Banjaluci je pretresen ugostiteljski objekat "Lava", prostorije "Balkan Texasa" i binga "Peterac", čiji je vlasnik uhapšeni Brnić.  

Tokom pretresa oduzeto je sedam vozila, zatim dva pištolja i veća količina novca. Takođe, u Mađarskoj je zaplijenjeno oko 610 grama kokaina, u Sloveniji 3,5 kilograma marihuane, u BiH je izvršeno više pljenidbi kokaina i marihuane od uličnih dilera, a u Hrvatskoj je oduzeto oko 15.000 evra.

Sprovođenjem navedene operativne akcije došlo se do saznanja da organizovana grupa lica sa područja Slovenije, Crne Gore i BiH vrši neovlašteni međunarodni promet opojne droge kokain sa područja Holandije i Danske prema zemljama centralne i istočne Evrope.

Iz MUP-a RS su saopštili da istovremeno, koristeći se istim krijumčarskim kanalima, ova organizovana kriminalna grupa vrši neovlašteni međunarodni promet marihuane s područja Crne Gore, preko BiH i Slovenije, prema zemljama zapadne Evrope. Tužilaštvo BiH je u ovoj akciji ostvarilo saradnju sa pravosudnim i policijskim organima Hrvatske (USKOK), Slovenije, Mađarske, Holandije i Njemačke kako bi bila sprovedena istraga, te otkrivena i dokumentovana počinjena krivična djela i prikupljeni dokazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije