Hronika

Tražili migrante - pronašli duvan

Tražili migrante - pronašli duvan
Foto: Ilustracija | Tražili migrante - pronašli duvan

BRČKO - Gotovo nezapamćen slučaj pokušaja šverca zabilježili su graničari u Brčkom, koji su neprijavljen duvan pronašli u pežou na čak devet mjesta, od kojih je jedno - u otvoru ispod prednje tablice.

To je tek jedan od brojnih rezultata velike akcije "Dragon", u sklopu koje je Granična policija BiH uhapsila 15 osoba, uglavnom zbog krijumčarenja ljudi, ali je njome, dakle, sprečavana i ilegalna trgovina.

"Pripadnici Jedinice granične policije Brčko su tokom akcije 'Dragon' u pežou, registarskih oznaka Srbije, otkrili 112 kilograma rezanog duvana, a koji je bio sakriven u namjenski napravljenom bunkeru ispod zadnjeg sjedišta i na osam drugih mjesta u vozilu", pojasnili su iz GP BiH, te dodali da je vozač uhapšen, a duvan i vozilo oduzeti.

Akcija "Dragon" je, ipak, najviše bila fokusirana na krijumčarenje ljudi, a u njoj je uhapšeno i više ilegalnih migranata.

Graničari su u graničnom pojasu kod Velike Kladuše otkrili četiri državljanina Turske u ilegalnom prelasku granice, a protiv bh. državljanina koji ih je pokušao prokrijumčariti u Hrvatsku Tužilaštvu BiH podnesen je izvještaj.

Naknadno su graničari na području Velike Kladuše, iz istog razloga, uhapsili i Britanca iračkog porijekla, od kojeg su oduzeli 13.950 evra, 2.900 američkih dolara i folksvagen džetu.

Imali su posla i graničari u drugim dijelovima BiH, pa su tako pripadnici Jednice granične policije Trebinje u dva slučaja otkrili pet ilegalnih migranata, a u pitanju su Libijac, dva Pakistanca i dvoje Kosovara.

Ranije je potvrđeno da su u toj akciji, uz Graničnu policiju BiH, učestvovale i druge agencije, a ukupno je palo 56 osoba, s tim što su zaplijenjena četiri auta, ali i mobilni telefoni, cigarete, bankovne kartice, pa i droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije