Hronika

Tri godine robije Cvjetku Stopariću: Pijan odvezao suvozača u smrt

Tri godine robije Cvjetku Stopariću: Pijan odvezao suvozača u smrt
Foto: Ilustracija | Tri godine robije Cvjetku Stopariću: Pijan odvezao suvozača u smrt

DOBOJ - Okružni sud u Doboju osudio je na tri godine zatvora Cvjetka Stoparića (24) jer je, kako je navedeno u presudi, vozeći pijan i neprilagođenom brzinom golfom udario u drvo, a u toj nesreći poginuo je njegov suvozač Milan Lukić (24).

Stoparić je proglašen krivim za ugrožavanje saobraćaja, a zabranjeno mu je i upravljanje vozilom B kategorije na godinu dana.

Prema presudi, između ostalog kriv je što je 21. maja prošle godine oko 23.35 u Pelagićevu, na putu Gradačac - Pelagićevo, vozio iako je bio pijan.

"Iako je znao da će upravljati vozilom, doveo se u stanje lakog pijanstva, sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,28 promila", piše u presudi.

Dodaje se da je vozač, u stanju smanjene uračunljivosti, vozio golf 4, svjestan da vožnjom u stanju u kakvom je bio može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost ljudski život.

"Krećući se u pravcu Pelagićeva, umjesto dozvoljenih 50 km/h vozio je 110 km/h", piše u presudi. Dodaje se da je u jednom momentu automobilom sišao sa kolovoza i zahvatio desnu bankinu, te se nakon 51 metar vozilom ponovo vratio na kolovoz, a zatim prešao dijagonalno na lijevu stranu.

"Potom je potpuno sišao sa kolovoza i desnom bočnom stranom vozila udario u stablo udaljeno oko 10 metara od ivice kolovoza", navodi se u presudi.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", u toj nesreći je Milan Lukić, suvozač u vozilu, zadobio krvarenje iz rascjepa pluća i jetre, a raskidani su mu i krvni sudovi oko preloma rebara.

"Suvozaču je prelomljena i preponska kost, desna butna kost, lijeva nadlaktična kost i kosti desne podlaktice", piše u presudi.

Lukić je, podsjetimo, od tih povreda umro u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice, dok je putnik u vozilu Tošo Đuričić lakše povrijeđen - imao je razdernu ranu desne ušne školjke i razdernu ranu desnog stopala. I Stoparić je u nesreći teže povrijeđen.

Stoparić je, dakle, osuđen na tri godine zatvora, a oslobođen je plaćanja troškova krivičnog postupka, koji padaju na teret budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije