Hronika

Tri lica sa Kosova otkrivena u ilegalnom prelasku granice

Tri lica sa Kosova otkrivena u ilegalnom prelasku granice
Tri lica sa Kosova otkrivena u ilegalnom prelasku granice

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH i Hrvatske otkrili su u neposrednoj blizini granice, u mjestu Gabela Polje na području Čapljine, tri lica sa Kosova i Metohije koja su pokušala da ilegalno pređu granicu.

Oni nisu posjedovali validne putne dokumente, niti novac, pa su lišeni slobode i sprovedeni u Osnovni sud Čapljina.

Rješenjem suda proglašeni su odgovornim za počinjeni prekršaj i izrečena im je uslovna osuda, nakon čega su A.A. /26/, A.A. /37/ i I.E. /32/ predati Službi za poslove sa strancima BiH uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Višegrad su 19. aprila lišili slobode državljanina BiH J.G. /28/ jer je utvrđeno da je Osnovni sud Foča izdao naredbu da za njim bude raspisana potjernica zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita i drugih pogodnosti.

Pripadnici Jedinice granične policije na Aerodromu - Tuzla, pri graničnoj kontroli putnika na letu Tuzla - Malme, 19. aprila utvrdili da M.A. /60/ potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede.

Ovaj državljanin BiH lišen je slobode i isti dan predat službenicima Odjeljenja sudske policije Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije