Hronika

Tržišna inspektorica priznala primanje mita

Tržišna inspektorica priznala primanje mita
Tržišna inspektorica priznala primanje mita

BANJALUKA - Tržišna inspektorica RS Marjana Vučković ispitana je danas u Specijalnom tužilaštvu RS zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo primanje mita nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Osumnjičena je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, zbog čega Specijalno tužilaštvo nije predložilo određivanje mjere pritvora, pojasnila je portparolka tog tužilaštva Dragica Tojagić. 

Vučković je s tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice kojim je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna u iznosu od 30.000 KM.

''Osumnjičena se tereti da je, vršeći inspekcijsku kontrolu u samostalnoj trgovinskoj radnji u Banjaluci, od vlasnika radnje zatražila određeni novčani iznos kako bi sačinila uredan zapisnik o izvršenoj kontroli, a nakon što vlasnik radnje na to nije pristao, osumnjičena je sačinila zapisnik o utvrđenim nepravilnostima, dostavila rješenje o uklanjanju nepravilnosti, a potom, s obzirom da nepravilnosti nisu uklonjene, izdala prekršajni nalog na iznos od 800 KM. Nakon izdavanja prekršajnog naloga, osumnjičena je od vlasnika trgovinske radnje zatražila i primila novčani iznos od 500 KM, obećavajući da će na sudu pobiti svoj prekršajni nalog'', saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva RS.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske osumnjičenu su juče lišili slobode, kada su kod nje pronašli i oduzeli 500 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije