Hronika

Tuča zbog imovine koštala ga života

TRAVNIK - Ajdin Klepić (20) podlegao je danas od rana zadobijenih nožem, nakon što je teško povrijeđen u tuči, koja je izbila između njega i negovog oca Nedima Klepića, s jedne strane, i rođaka Mirnesa Zahirovića, sa druge strane, a ispred kuće Klepića u selu Krčevina, kod Travnika.

Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srdnjobosanskog kantona, rekao je da je do tuče došlo u ponedjeljak oko dva sata iza ponoći, te da je M.Z. (26) prijavio kako je u  Krčevini došlo do incidenta.

"U tučnjavi je M.Z. zadobio lakše povrede i prevezen je u bolnicu 'Dr fra Mato Nikolić' u  Novoj Biloj, dok su N.K. i A.K. zadobili teže tjelesne povrede i prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Travniku", rekao je Prohan.

Po izjavi dežurnog doktora, Ajdin Klepić je u bolnici preminuo od zadobijenih povreda.

Mirnes Zahirović uhapšen je i priveden u Policijsku stanicu Travnik.

U tuči je, kako saznajemo, razbijen i prozor na kući te razvaljena ograda, a navodno je riječ o dugogodišnjoj svađi rođaka zbog zemlje.

Komšije s kojima smo razgovarali kazali su da je porodica Klepić problematična, te da se radi o Romima.

Tvrde kako je Mirnes dobar momak, te da su ga konstantno napadali.

"On se samo branio, jer su mu stalno pravili probleme. I drugima često prave probleme. Uvijek je neki belaj kod njih. Nije čudo što se naposlijetku ovo desilo", rekao je komšija, koji ne želi da mu se objavi ime da ne bi, kako kaže, imao problema.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije