Hronika

Turković prebačen u zatvor u Zenicu

Turković prebačen u zatvor u Zenicu
Turković prebačen u zatvor u Zenicu

SARAJEVO - Zijad Turković, vođa kriminalne grupe čiji su članovi osuđeni na ukupno 95 godina zatvora za brutalna ubistva, pljačku i trgovinu drogom, prebačen je danas iz Pritvorske jedinice Suda BiH u zenički zatvor na služenje 40 godina zatvora.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH osudilo je sredinom aprila Turkovića i članove njegove kriminalne grupe na ukupno 95 godina zatvora.

Turković je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, dok je Milenko Lakić osuđen na 35 godina, odnosno pet godina manje u odnosu na prvostepenu presudu.

Fadil Aljović osuđen je na pet godina zatvora, Saša Stjepanović na 12 godina, a Muamer Zahitović na tri godine zatvora. 

Turkovićev klan osuđen je za brutalna ubistva Mithata Mekića i njegove trudne supruge Lusije Salas Kortez, te za ubistva Marija Tolića i Vernera Ajdarija, kao i za pljačku Sarajevskog aerodroma, odakle je ukradeno 2,5 miliona KM. 

Oni su osuđeni i za više pokušaja ubistava, otimanje dionica Fabrike čarapa "Ključ" i međunarodnu trgovinu kokainom i heroinom.

Sud BiH je potvrdio je sredinom juna novu optužnicu Tužilaštva BiH protiv Turkovića zbog napada na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišavanju slobode počinilaca krivičnih djela. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije