Hronika

Tužilac predložio pritvor za Dragana Kovjenića: Mirno veče završeno ubadanjem

Tužilac predložio pritvor za Dragana Kovjenića: Mirno veče završeno ubadanjem
Foto: Jelena Đurđević | Tužilac predložio pritvor za Dragana Kovjenića: Mirno veče završeno ubadanjem

LAKTAŠI - Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva predložio je Okružnom sudu u Banjaluci da odredi pritvor za Dragana Kovjenića (20) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Tužilac je, naime, dao prijedlog za određivanje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i uznemirenja javnosti.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija Okružnog suda u Banjaluci", rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva. Dodala je da je osumnjičeni 8. decembra u ugostiteljskom objektu nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba zadao ubodne rane u predjelu grudnog koša oštećenom.

Kovjenić je u petak nožem u kafiću "Maks" u Trnu ubo, kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju, dvadesetjednogodišnjeg Slobodana Škrbića. Sumnja se da su Škrbić i još jedan mladić napali Kovjenića, koji je potom uzvratio nožem.

Kafić "Maks", u kojem se dogodio incident, u sklopu je kladionice, a kako nam pričaju mještani Trna, i jedan i drugi su bili redovni gosti ovog objekta.

Tačan razlog zašto je do krvoprolića došlo još nije poznat, ali mještani kažu da je sve eskaliralo u sekundi.

"Veče kao i svako drugo, ništa se posebno nije događalo. Grupice su sjedile, pričale, pile. Drugi su opet pratili rezultate sportskih utakmica. Odjednom kao da se nebo otvorilo, galama, tuča i, eto, na kraju tragedija. Jedan u bolnici, drugi u zatvoru", kaže jedan mještanin koji je bio ispred objekta kada se nemili događaj zbio.

Mještani dodaju da ni jedan ni drugi mladić do sada nisu bili problematični, bar koliko oni znaju.

"Nisam nešto čuo da su se tukli, bavili se nekim mutnim poslovima ili imali posla sa policijom. Ne znam, iskren da budem, vjerujem da su popili malo pa napravili glupost", kaže mještanin Trna.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci rekli su da je pacijent primljen u Službu za torakalnu hirurgiju.

"Prema riječima dr Bojana Gulića, dežurnog ljekara Službe za torakalnu hirurgiju, i dr Milana Simatovića, glavnog dežurnog na hirurgiji, pacijent S.Š. zadobio je ubodne rane u predjelu grudnog koša. Pacijent je operativno zbrinut i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno", naveli su iz ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije