Hronika

Optužnice protiv Crnogoraca: Lažne dolare rasturali po Hercegovini

Optužnice protiv Crnogoraca: Lažne dolare rasturali po Hercegovini
Optužnice protiv Crnogoraca: Lažne dolare rasturali po Hercegovini

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Snežane Deretić (30), državljanke Crne Gore, zbog falsifikovanja novca.

Ona je optužena da je u oktobru stavila u opticaj trinaest krivotvorenih novčanica u apoenu od po 100 dolara.

Prema navodima optužnice, Deretićeva  je  1.300 falsifikovanih  dolara predala u mjenjačnicu u Trebinju radi zamjene u KM, te,  nakon  konvertovanja, otišla. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Takođe, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv još jednog državljana Crne Gore, Dragana Markovića (29) zbog krivotvorenja novca.

Marković je optužen da je od avgusta do oktobra stavio u opticaj lažnih 4.900 dolara, te pokušao da stavi u opticaj još 7.300 dolara, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon što je prethodno pribavio 36 krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 dolara, Marković ih je zamijenio u mjenjačnici u Mostaru za 3.115 evra.

Radnica u mjenjačnici mu je zamijenila novac, nakon što je utvrdila da novčanice posjeduju vodeni žig.

Marković je optužen da je u mjenjačnici u Trebinju zamijenio sedam krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 dolara u KM, a u mjenjačnici u Bileći šest novčanica u apoenu od 100 dolara u KM.

Nakon što je prethodno pribavio 73 novčanice od po 100 dolara, Marković je pokušao da ih zamijeni u KM u mjenjačnici u Mostaru.

Radnica u mjenjačnici primijetila je da je riječ o krivotvorenim novčanicama i o tome je obavijestila mostarsku policiju.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Marković je ranije osuđivan i nalazi se u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije