Hronika

Tužilaštvo najavilo da će tražiti pritvor za Pavlovića

Tužilaštvo najavilo da će tražiti pritvor za Pavlovića
Tužilaštvo najavilo da će tražiti pritvor za Pavlovića

SARAJEVO- Višečasovno ispitivanje Slobodana Pavlovića i još tri zaposlenika Pavlović banke upravo je završeno u prostorijama Tužilaštva BiH, a kako je naveo advokat osumnjičenih Tužilaštvo se sprema da zatraži pritvor za sve.

Višesatno ispitivanje Slobodana Pavlovića, vlasnika „Pavlović banke“, Pere Lazića, bivšeg dirketora „Pavlović banke“, Ljiljane Gavrić, bivše referentice za obradu kredita i Blagoje Blagojevića u Tužilaštvu BiH okončano je, a advokat Miodrag Stojanović,  koji brani četvero osumnjičenih rekao je da se njegovim branjenicima na teret stavljaju tri krivična djela; pranje novca, zloupotreba službenog  položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje službene isprave

„Obzirom da im je Tužilaštvo BiH stavillo na raspolaganje vrlo obimnu finansijsku dokumentaciju i preliminarne nalaze vještaka finansijske struke SIPA-e osumnjičeni su rekli da će se u ovoj fazi postupka brnaniti ćutanjem, a da zadržavaju pravo nakon što izvrše uvid u tu dokumentaciju, veznao za taj kredit iz 2007, kojeg je Pavlović banka dala gospodinu Dodiku, odnosno 2008. Zadržali su pravo da se nakon toga izjasne i detaljnije odgovore na navode iz osnova sumnje“, kazao je Stojanović.

On je rekao da je Tužilaštvo BiH najavilo da će zatražiti pritvor za sve osumnjičene i da jće prijedlog biti urađen u toku današnjeg dana te da će u večernjim satima Tužilaštvo sve četvero osumnjičenih dati u daljnju nadležnost Sudu BiH.

Na pitanje da li može objasniti, obzirom da Slobodan Pavlović ima američko državljanstvo kako to može da utiče na tok ovog procesa, Stojanović je rekao da sigurno da može i da misli da će Ambasada SAD biti obaviještena o cijelom toku procesa obzirom da se radi o američkom državljaninu.

„Moram reći da je juče iznesena jedna nevjerovatna neistina u medijima da je gospodin Pavlović u nekom trenutku bio u bjekstvu. Gospodin Pavlović, niti jednog trenutka niej bio u bjekstvu i mislim da to ne može biti sporno. Sve vrijeme je govorio gdje se nalazi i da je na službenom putu u Trebinju. Krenuo je da se javi u nadležnost u sjedište SIPA-e i zaustavljen je kod Mostara, ne u kontra smjeru, jer kao je imao namjeru išao bi u drugom pravcu i kod Mostara na putu prema Sarajevu je zaustavljen i tu je priveden u prostorije SIPA-e“, rekao je Stojanović.

Naglasio je da su mediji već oko podneva najavili da je Slobodan Pavlović uhapšen što apsulutno nije bilo tačno, jer on je u to vrijeme bio na vezi s predstavnicima SIPA-e i govorio im je gdje se u svakom trenutku nalazi.

Upitan da li i na koji način Pavlović može iskoristiti američko državljanstvo, Stojanović je rekao da on nema tu šta da iskoristi.

„On je američki državljanin i nejgova prava kao američkog državljanina jesu da Ambasada SAD bude upoznata i da konzularno odjeljenje Američke ambasade tu bude pristuno na način da traži i da vidi ima li ikakvih, nezakonitih postupanja prema nekome ko ima američko državljanstvo“, rekao je Stojanović, dodavši da Pavlović ima i državljanstvo BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije