Hronika

Tužilaštvo predlaže pritvor za radnika

Tužilaštvo predlaže pritvor za radnika
Tužilaštvo predlaže pritvor za radnika

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za dva lica osumnjičena za organizovani kriminal i korupciju, koja su uhapšena u akciji kodnog naziva "Druker".

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH odlučio je da uputi ovaj prijedlog nakon što je ispitao osumnjičene, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Mjera pritvora biće predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike", izjavio je portparol Tužilaštva Boris Grubešić. 

U akcija kodnog naziva "Druker" pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su zaposlenog u Tužilaštvu BiH čiji su inicijali M.S. i lice čiji su inicijali R.I. zbog organizovanog kriminala i korupcije.

U sinoćnjoj akciji kodnog naziva "Druker", zaposlenik u Tužilaštvu BiH uhapšen je na području Sarajeva, a drugo lice na području Gruda. 

Zaposleni u Tužilaštvu BiH čiji su inicijali M.S. uhapšen je zbog sumnje da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužilaca, poštivanja utvrđenih zakonskih procedura i počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti.

U okviru akcije "Druker" na području Gruda uhapšeno je lice čiji su inicijali R.I. zbog organizovanog kriminala i korupcije.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ proveli su akciju "Druker" po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju. 

U okviru ove akcije, pripadnici Sipe sinoć su pretresli objekte na šest lokacija na području Gruda, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije