Hronika

Tužilaštvu predat uhapšeni u akciji "Damask"

Tužilaštvu predat uhapšeni u akciji "Damask"
Tužilaštvu predat uhapšeni u akciji "Damask"

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ danas su, nakon izvršene kriminalističke obrade, predali Tužilaštvu BiH na dalje postupanje lice uhapšeno u akciji "Damask" čiji su inicijali L.T, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Iz Sipe je saopšteno da je L.T. uhapšen u srijedu, 3. decembra, zbog sumnje za terorizam u vezi sa organizovanjem i pripremanjem terorističke grupe.

Pripadnici Sipe uhapsili su 13. novembra u akciji "Damask" Mehmeda Tutnića, Envera Lilića, Salka Imamovića, Senada Kljajića, Halila Garanovića, Ramiza Ibrahimovića, Fikreta Hadžića, Kenana Okana, Berina Tahića, Semira Hadžalića i Ahmeta Mušanovića, koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Uhapšeni se dovode u vezu sa finansiranjem, organizovanjem i vrbovanjem državljana BiH za odlazak u Siriju i Irak, te učestvovanjem u oružanim sukobima u tim zemljama na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

U akciji "Damask", koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Sipe pretresli su više objekata na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopšteno je ranije iz Sipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije