Hronika

Tuzlanski kanton: U pretresima pronađeno oružje i droga, četvoro uhapšeno

Tuzlanski kanton: U pretresima pronađeno oružje i droga, četvoro uhapšeno
Tuzlanski kanton: U pretresima pronađeno oružje i droga, četvoro uhapšeno

TUZLA - Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a izvršili su pretrese na deset lokacija na području opštine Živinice, Banovići, Kladanj, Lukavac, Teočak, Srebrenik i Doboj Istok, pri čemu su uhapšene četiri osobe zbog krivičnih djela posjedovanje narkotika i oružja.

Akcija je izvedena po naredbama opštinskih sudova Živinice, Lukavac, Gračanica, Gradačac i Kalesija.

Tom prilikom pretreseni su stanovi, kuće, pomoćni objekti i vozila koja koriste osobe za koja postoje osnovi sumnje da su učestovala u izvršenju ovih krivičnig djela.

Prilikom pretresa policajci su pronašli i oduzeli lovačku pušku, pušku M-48, poluatomatsku puška, dva pištolja, veću količina municije različitog kalibra, tri pješadijske mine i jednu ručnu bombu te veću količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Canabis", 250 tableta različitog oblika i boja, četiri digitalne vage, kao i druge predmete koji potiču iz izvršenih krivičnih djela, prenose sarajevski portali.

U pretresu na području Banovića i Živinica četiri osobe su uhapšene i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će jedno lice uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" biti predato nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje, dok su ostala lica puštena na slobodu.

Rad na dokumenovanju navedenih krivičnih djela, u saradnji s Tužilaštvom TK, nastavljaju službenici Uprave policije MUP-a TK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije