Hronika

U Banjaluci uhapšen Željko Stanarević

U Banjaluci uhapšen Željko Stanarević
U Banjaluci uhapšen Željko Stanarević

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ uhapsili su jutros u mjestu Piskavica kod Banjaluke Željka Stanarevića /45/ zbog sumnje da je počinio zločin protiv čovječnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Stanarević je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je, kao pripadnik Vojne policije 15. bihaćke brigade Vojske Republike Srpske /VRS/, u mjestu Hrgar počinio zločin protiv čovječnosti.

On je osumnjičen da je u junu 1992. godine, zajedno sa drugim pripadnicima Vojne policije VRS, učestovavao u odvođenju zarobljenih bošnjačkih civila iz kruga Stanice javne bezbjednosti Ripač, kao i njihovim ubistvima na lokalitetu Hrgar, nakon čega su tijela žrtava bačena u prirodnu jamu Bezdana, gdje su prilikom ekshumacije 1997. godine pronađeni posmrtni ostaci 83 osobe.

Tužilaštvo BiH je, u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja za ratne zločine MUP-a Unsko-sanskog kantona i Sipe, provelo istragu i prikupilo dokaze o osumnjičenim počiniocima ovog ratnog zločina.

Tužilaštvo, zajedno sa policijskim operativcima, nastavlja aktivnosti na pronalasku i hapšenju ostalih osoba koje su učestovale u ovom ratnom zločinu, navodi se u saopštenju.

Stanarević će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog, a nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije