Hronika

U BiH se krije vođa bande koja hara po Hrvatskoj

U BiH se krije vođa bande koja hara po Hrvatskoj
U BiH se krije vođa bande koja hara po Hrvatskoj

MOSTAR - U BiH se krije vođa bande koja je varala penzionere iz Republike Hrvatske, piše današnji Večernji list.

Shema "Biljanske skupine", koju još nazivaju srednjobosanska Koza nostra, postoji gotovo u svakoj policijskoj ladici u BiH, a u toj shemi pominje se ime Stipe Križanca (37) s pseudonimom Franjo, za kojim se u Hrvatskoj trenutno traga u 17 potraga različitih krivičnih djela.

U jednoj policijskoj zabilješci vezano za pomenutu grupu, između ostalog, stoji kako se Stipe Križanac starijim osobama predstavljao kao službenik neke banke te su od starijih osoba uzimao važeće bankovne kartice, a davao im lažne te je s njihovih računa podizao novac i zadržao ga za sebe.

Kako piše Večernji list, niz provedenih istraga pokazao je kako postoji organizovana kriminalna grupa koja djeluje s područja Hercegovine i srednje Bosne.

Naime, na području Čitluka i Viteza nalazile su se osobe koje bi telefonom nazivale brojeve penzionerki po Hrvatskoj predstavljajući se kao policajci, a zatim bi izdavale komande "mobilnim jedinicama" po Hrvatskoj koje bi odlazile na kućne adrese žrtava i na prevaru uzimale kartice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije