Hronika

U Bratuncu raznesena auta inspektora i biznismena

U Bratuncu raznesena auta inspektora i biznismena
U Bratuncu raznesena auta inspektora i biznismena

BRATUNAC - Eksplozivne naprave uništile su jutros u Bratuncu dva vozila, i to pasat Dejana Jovičića, inspektora Granične policije BiH, te opel insigniju Radivoja Đurkovića, biznismena i vlasnika lokalne picerije "Rafaelo".

Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta, kako na automobilima koji su bili meta napada, tako i na susjednim vozilima, te obližnjim stambenim objektima. Prva je zabilježena oko pet časova, i u njoj je, na parkingu u naselju Lamele, gdje Jovičić stanuje sa porodicom, oštećen njegov pasat, a druga se dogodila oko osam sati u Drinskoj ulici, u naselju Pobrđe, i u njoj je oštećena Đurkovićeva opel insignija, kao i njegova kuća. Jovičić je, kako nam je potvrđeno, inspektor Jedinice granične policije Zvornik, a u momentu kada mu je vozilo dignuto u vazduh, u automobilu, niti pored njega, nikog nije bilo. Eksplozivna naprava, kako saznajemo, postavljena je ispred prednjeg dijela pasata.

"Najvažnije je to što naš kolega, članovi njegove porodice, niti iko od njegovih sugrađana nije povrijeđen", kazala je Sanela Dujković, portparol Granične policije BiH.

Brano Jokić, Jovičićev komšija, ispričao je da ga je jaka eksplozija probudila nekoliko minuta nakon pet časova, a potom je izašao na terasu i vidio upaljene žmigavce na crnom vozilu na parkingu.

"Pozvao sam policiju, čiji pripadnici su ubrzo stigli", kazao je Jokić, koji ističe da Jovičić ima izuzetno dobre odnose s komšijama.

Osim pasata ovog pripadnika Granične policije BiH, s kojim nismo uspjeli stupiti u kontakt, u tom napadu, kako nezvanično saznajemo, popucalo je i više stakala na zgradi, a oštećena su još dva vozila koja su bila parkirana u blizini.

Svega tri sata kasnije, snažna eksplozija oštetila je i Đurkovićevu insigniju, a on je i te kako imao sreće jer nije povrijeđen. Kako nam je potvrdio, on je paljenjem vozila aktivirao bombu, a nezvanično saznajemo da je s njim na utakmicu tada trebalo da pođe i sin, ali je otišao ranije.

"Ja sam sjeo u vozilo, upalio sam ga i onda je eksplodiralo. Srećom, nisam povrijeđen. Ne plašim se, ali ne znam šta je ovo", naveo je Đurković.

On je dodao da ne zna zašto je bio meta napada.

"Niti mi je ko prijetio niti znam ko stoji iza ovog. Bavim se legalnim biznisom i nikad se nisam bavio kriminalom. Imam piceriju i pravim neke poslovne prostore kod hotela", rekao je Đurković.

Obavljen je uviđaj i policija istražuje da li su ove eksplozije povezane, kao i šta su motivi napada, te ko iza njih stoji.

Veliki broj policajaca istražuje ove incidente. Bratunčani, a pogotovo mještani gdje su eksplozije odjeknule, uznemireni su nakon ovih napada.

Zapaljen golf u Prijedoru

U požaru, koji je izbio preksinoć oko 23.30 u garaži u naselju Lukovica u Prijedoru, izgorio je golf 5, vlasništvo O.G.

Nezvanično saznajemo da je to vozilo zapaljeno, a u vatrenoj stihiji izgorjeli su i skuter, nešto alata i kompletna zimnica.

Vatrogasci kažu da su uspjeli spriječiti dalje širenje vatre, čiji je plamen na momente dosezao visinu od nekoliko metara i opasno prijetio kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije