Hronika

U Njemačkoj "pali" pljačkaši iz Banjaluke

U Njemačkoj "pali" pljačkaši iz Banjaluke
U Njemačkoj "pali" pljačkaši iz Banjaluke

DIZBURG - Bogdan Bokan (35) i Aleksandar Ružević (23) iz Banjaluke, uhapšeni su u Njemačkoj zbog sumnje da su učestvovali u oružanoj pljački zlatare u Duizburgu, iz koje su prijeteći pištoljima od radnika oteli veću količinu zlatnog nakita.

Ova informacija potvrđena je iz MUP-a RS, koji je 16. oktobra ove godine zvanično obaviješten o hapšenju dvojice Banjalučana, piše "Press RS".

Prilikom hapšenja policija je u njihovom automobilu pronašla dio ukradenog nakita, i obojici je određen pritvor, prenosi ''Mondo''

"Press RS" nezvanično saznaje da su u pljački, koja je počinjena 16. oktobra u 11 časova, učestvovala još dva nepoznata razbojnika koji su se, kroz pješačku zonu, automobilom "golf" dovezli pred zlataru u Ulici Minc u starom gradu Duizburg.

Naoružani pištoljima utrčali su u zlataru i pod prijetnjom da će pucati natjerali su dva radnika da legnu na pod, a potom su sa rafova i iz izloga pokupili sav zlatan nakit.

Nakon toga su sjeli u "golf" i pobjegli prema gradu Esenu, nekoliko kilometara udaljenom od Duisburga. Upravo u Esenu policija je uočila sumnjivi automobil, koji su koristili Bokan i Ružević koji su uhapšeni, a prilikom pretresa u vozilu je pronađen dio ukradenog nakita. Za drugom dvojicom pljačkaša još se traga, a njemački istražioci su i od MUP-a RS zatražili sve operativne podatke o dvojici uhapšenih Banjalučana.

U MUP-u RS navode da su obojica poznati policiji kao višestruki prestupnici. Za Bokanom je raspisana i centralna potjernica, jer se nije odazvao na izdržavanje petogodišnje kazne zatvora zbog pokušaja ubistva Vase Medića u februaru 2008. godine u banjalučkom klubu "Old kafe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije