Hronika

U Osmacima pronašli stvari iz 42 krađe

U Osmacima pronašli stvari iz 42 krađe
U Osmacima pronašli stvari iz 42 krađe

BIJELJINA - Pretresom stana i drugih prostorija koje koriste lica sa inicijalima S.B. /23/ i D.M./40/ iz Osmaka policija je pronašla veći dio predmeta iz 42 krađe na području ove opštine i Zvornika u protekle tri godine, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

U pretresu koji je izvršen po naredbi Osnovnog suda Zvornik pronađeni su i predmeti koji su služili kao sredstva u izvršenju krivičnih djela.

Protiv ovih lica policija će tužilaštvu podnijeti izvještaj za produženo krivično djelo teška krađa, krađa, oštećenje ili uništenje javnih uređaja i oštećenje tuđe stvari.

Tokom kriminalističke obrade je utvrđeno da su S.B. i D.M. tokom ove godine izvršili 27 krivičnih djela protiv imovine na području Zvornika, a na njihovoj meti su bili porodične kuće i stanovi, pomoćni objekti, trgovine, automobili, ali i trafoi i repetitori.

Krali su novac, tehničke uređaje, građevinski materijal i alate, aparate za varenje, vodene pumpe, agregate, ribarsku opremu, akumulatore, prehambrenu robu i proizvode, cigarete, kao i druge predmete i proizvode koji se brzo mogu prodati.

Ova lica su priznala da su u protekle tri godine izvršila 15 krađa i teških krađa na području Osmaka, kao i oštećenje ili uništenje javnih uređaja.

Oni su nakon hapšenja, uz saglasnost postupajućeg tužioca, pušteni po isteku zadržavanja od 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije