Hronika

U SAD ubijen mladić porijeklom iz Ključa

U SAD ubijen mladić porijeklom iz Ključa
U SAD ubijen mladić porijeklom iz Ključa

DŽEKSONVIL - Nedžad Botonjić (21), porijeklom iz Ključa, ubijen je u američkom gradu Džeksonvilu u saveznoj državi Florida.

On je ubijen u ponedjeljak na parkingu benzinske pumpe "Britiš petrol", a ubistvo su snimile i kamere video-nadzora na pumpi.

Prema pisanju američkih medija, Botonjić je u ponedjeljak otišao na benzinsku pumpu BP-a u nabavku, kada su se dvojica muškaraca u crvenom vozilu dovezla do njega, prišla mu, te ga ubila nakon kratke rasprave.

Rufad Botonjić, Nedžadov otac, koji je vidio snimke ubistva sina, kazao je da je šokiran prizorom.

"Na snimcima se vidi da su do sina došli razbojnici i parkirali se pored njegovog automobila. Jedan muškarac je prišao suvozačevoj strani, pričao je nešto s mojim sinom, onda je prešao do vozačeve strane, nešto je radio rukama i ubio ga", ispričao je Nedžadov otac.

Prema snimcima video-nadzora, nakon pucnjave ubica i čovjek koji je bio s njim odjurili su s mjesta zločina. Navodno su neki svjedoci ubistva pokušali vozilima pratiti ubice, ali nisu u tome uspjeli. Nedžad je nedavno dobio posao u "Mekdonaldsu" i bio je sin jedinac u porodici Botonjić.

Inače, Nedžadova porodica je izbjegla 1998. godine iz Ključa, te otišla živjeti u SAD. Stupili smo u kontakt sa daljom rodbinom porodice Botonjić u Ključu, koji kažu da su za ovu tragediju saznali preko interneta.

"Rufad je otišao iz Ključa poslije rata, nikada ga poslije nisam vidjela. Nikome se više nije javljao. Za tragediju njegovog sina čuli smo preko interneta, ali niko nema njegov broj da ga nazove", kazala je dalja rođaka porodice Botonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije