Hronika

Hapšenja u Sarajevu, 10 privedenih zbog droge

Hapšenja u Sarajevu, 10 privedenih zbog droge
Foto: N.N. | U akciji Meta uhapšeno 10 osumnjičenih za trgovinu drogom

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u okviru akcije kodnog naziva "Meta" na području Kantona Sarajevo uhapsili 10 lica koja se sumnjiče za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

Uhapšena su lica čiji su inicijali N.H, N.H, H.A, Đ.N, I.K, A.K, S.I, A.A, A.Ć. i A.M, koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Prema naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stanova, kuća i ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području opština Ilidža, Novo Sarajevo i Centar, koja su koristila osumnjičena lica.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko šest kilograma kanabisa, manje količine kokaina i spida, te vatreno oružje, municija, mobilni telefoni i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, saopšteno je iz FUP-a.

U akciji pretresa učestvovali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će postupajući tužilac nakon ispitivanja odlučiti o daljim mjerama.

Akcija je provedena prema nalogu i pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije