Hronika

U akciji sarajevske policije uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal

U akciji sarajevske policije uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal
Foto: Ilustracija | U akciji sarajevske policije uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal

SARAJEVO - Na četrnaest lokacija na području Kantona Sarajevo danas su izvršeni pretresi i uhapšena tri lica osumnjičena za organizovani kriminal, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su 13 prostorija pravnih lica, jedan stambeni objekat sa pomoćnim prostorijama, jedno putničko motorno vozilo, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti traženi predmeti i dokumentacija.

Preduzimajući mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pranje novca, u svojstvu osumnjičenih ispitano je 11 lica.

Uhapšena su lica čiji su inicijali K.E, S.Š. i A.S. Sve osobe su nastanjene u Sarajevu i predate u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv ovih lica će izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, a uhapšeni će biti predati u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Akcija je izvršena prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, te u saradnji sa Poreskom upravom Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije