Hronika

U autobusu pronašli 77 telefona

U autobusu pronašli 77 telefona
U autobusu pronašli 77 telefona

SARAJEVO - Granična policija BiH spriječila je krijumčarenje 77 mobilnih telefona marke "ajfon" i "samsung", koje je otkrila u autobusu na putu između Orašja i Lončara.

Telefoni su bili sakriveni u jakni koja je položena na sjedište autobusa, registarskih oznaka BiH.

Mobilne telefone otkrili su granični policajci iz terenske kancelarije Sjeveroistok - Bijeljina u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Telefoni su privremeno oduzeti, a dalji rad na predmetu nastaviće službenici UIO BiH, saopštila je Granična policija BiH.
Pripadnici Granične policije juče su na Aerodromu Sarajevo odbili ulaz u BiH za deset državljana Turske koji su stigli iz Istanbula jer su dali lažne podatke o pravu na ulasku u BiH.

Ovim licima su zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu uručena rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH.

Njima su oduzete lične karte, a narednim letom vraćeni su na polaznu destinaciju.

Granična policija je u Višegradu uhapsila državljanina Srbije R. I. /56/, nakon što je provjerama utvrđeno da ga zbog utaje potražuje Opštinski sud Sarajevo.

Lice je bilo u autobusu koji se saobraćao na relaciji Novi Pazar - Sarajevo, a kontrolisano je na prelazu Uvac na ulazu u BiH.
R. I. će biti predat službenicima Sudske policije u Goraždu na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije