Hronika

U deset minuta dvije akcije oduzimanja cigareta

U deset minuta dvije akcije oduzimanja cigareta
Foto: N.N. | U deset minuta dvije akcije oduzimanja cigareta

GACKO - Gatačka Policija je u toku jučerašnjeg dana, na magistralnom putu Gacko - Foča, u jutarnjim časovima, u roku od deset minuta, na istom mjestu, zaplijenila cigarete različitih vrsta ukupne tržišne vrijednosti 8.200 maraka i evidentirala dva krivična djela nedozvoljene trgovine protiv Zvorničanina B.D. (37) i Gačanina M.Đ. (50).

Policija je, nakon prikupljenih operativnih saznanja o transportu akcizne robe, najprije, oko 6,30 časova, zautavila Zvorničanina B.D. koji je upravljao vozilom mercedes i vizuelnim pregledom uočili da prevozi cigarete bez akciznih markica i adekvatnih papira.

Nakon što je o svemo obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, on je dobrovoljno predao 840 paklica cigareta različitih vrsta, bez akciznih markica, a tržišna vrijednost oduzetih cigareta se procjenjuje na oko 2.000 maraka. 

Nešto kasnije, oko 6,40 časova, na istom mjestu, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke golf pet, kojim je upravljalo lice inicijala M.Đ. (1968) iz Gacka, a koji je dobovoljno predao  2.500 paklica cigareta različitih vrsta, takođe bez akciznih markica, tržišne vrijedosti oko 6.200 maraka. 

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da će protiv oba lica Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljene trgovine.

Policijska uprava Trebinje je u ovoj godini oduzela 29.580 paklica cigareta različitih vrsta, maloprodajne tržišne vrijednosti oko 88.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije