Hronika

U omote od čokolade sakrila 45.210 evra

U omote od čokolade sakrila 45.210 evra
U omote od čokolade sakrila 45.210 evra

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije Aerodrom Sarajevo su 23. januara 2015. godine na letu za Dubai spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 45.210 evra preko državne granice, sapšteno je danas iz Granične policije BiH.

Novac je otkriven prilikom KDZ kontrole prtljaga državljanke Narodne Republike Kine, koja ga je sakrila u omote čokoladica "Twix" i "Kinder Bueno".

Pored ovoga, pregledom njenog prtljaga otkriveno je i 350 kutija cigareta "Marlboro Gold" i 567 kesica "Nescafe".

 Krajnja destinacija S.J. (1965.) iz NR Kine bio je Šangaj. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo KS po čijoj je naredbi predmet ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Pripadnici Službe za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina su 23. januara 2015. godine u graničnom pojasu na putu Bijeljina - Zvornik prilikom kontrole motornog vozila, registarskih oznaka Švedske, u unutrašnjosti vozila pronašli pištolj marke CZ kalibra 7, 65 mm i 33 komada streljiva.

Vozilom je upravljao državljanin BiH, G.S. (1980.), koji nije imao oružani list niti dozvolu za držanje i nošenje oružja i streljiva. Otkriveni predmeti su privremeno oduzeti, a u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Policijski službenici GP  Bijeljina su 24. januara 2015. godine u 10,40 sati uhapsili državljanina Bosne i Hercegovine, Đ.P. (1972.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Gradačac zbog kaznenog djela teške krađe.

On je kontrolisan na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača.

Đ.P. je predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Policijski službenici na prelazu u Brodu istog dana su uhapsili državljanina BiH, H.M. (1980.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Kakanj radi izdržavanja kazne zatvora.

On je kontroliran u autobusu koji je prometovao na relaciji Dortmund - Sarajevo na ulazu u BiH na MGP Brod. H.M. je predat službenicima Sudske policije Odžak.

 Policijski službenici Granične policije Doljani su 23. januara 2015. godine u 17,15 sati uhapsili državljanina Republike Hrvatske, M.R. (1977.) jer je graničnim provjerama na ulazu u BiH na MGP Doljani utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Čapljina zbog krivičnog djela krađe. M.R. je predat službenicima Sudske policije Mostar.

Policijski službenici Granične policije Višegrad su isti dan oko deset sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Uvac uhapsili državljanina Crne Gore, K.S. (1983.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim F MUP raspisao tjeralicu zbog krivičnogg djela nasilničkog ponašanja. On je predat službenicima Sudske policije Goražde.

Policijski službenici Granične policije Velika Kladuša su 23. januara 2015. godine u 12,55 sati uhitili državljanina BiH, M.N. (1980.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Velika Kladuša zbog krivičnog djela izbjegavanja izdržavanja. M.N. je predat službenicima Sudske policije Cazin, navodi se u sapštenju Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije