Hronika

U omotima čokoladica krila 88.000 KM

U omotima čokoladica krila 88.000 KM
U omotima čokoladica krila 88.000 KM

SARAJEVO - Granična policija BiH tokom proteklog vikenda imala je pune ruke posla, pa je, između ostalog, spriječila Kineskinju da nelegalno prenese čak 88.000 KM, koje je sakrila u omote čokoladica.

Graničari su na sarajevskom aerodromu u petak na letu za Dubai tokom kontrole prtljaga S.J. (50) iz Kine pronašli novac zapakovan u omote tviksa i kinder buena.

Pored toga, kod nje je pronađeno i 350 kutija cigareta marlboro i 567 kesica neskafe.

Posla su imali i carinici u Bijeljini, koji su prilikom kontrole vozila švedskih tablica, a za čijim volanom se nalazio Slaviša Gavrilović (35), bh. državljanin, pronašli i privremeno oduzeli pištolj i 33 komada municije.

"Lice koje je upravljalo vozilom nije posjedovalo oružni list, niti dozvolu za držanje oružja i municije", saopštili su iz Granične policije BiH.

Ni carinici na ostalim graničnim prelazima nisu sjedili skrštenih ruku, jer je u njihovim rukama završilo pet osoba za kojim su bile raspisane potjernice zbog krađe i neizdržavanja zatvorske kazne.

Pa je tako na izlazu iz BiH na međunarodnom graničnom prelazu (MGP) Rača u subotu uhapšen Pavle Đukić (43), državljanin BiH, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud Gradačac zbog teške krađe.

Zbog krađe je uhapšen i Robert Majić (38) iz Hrvatske, i to na MGP Doljani, jer je graničnom kontrolom utvrđeno da ga zbog spomenutog krivičnog djela potražuje Opštinski sud Čapljina.

S druge strane, carinici u Brodu i Velikoj Kladuši bavili su se licima koja su bježala od izdržavanja kazne. Naime, Mahir Husika (35) iz Kaknja pao je kada je kao putnik u autobusu koji je saobraćao na liniji Dortmund - Sarajevo pokušao ući u BiH. Provjerama je utvrđeno da ga potražuje kakanjski sud zbog neizdržavanja robije.

Prema nezvaničnim informacijama, on je osuđen na godinu i po zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina.

Policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša uhapsili su Niseta Mujakića (35), državljanina BiH, jer ga zbog neizdržavanja kazne potražuje Opštinski sud Velika Kladuša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije