Hronika

U pretresima objekata koje koriste migranti pronađeni noževi, palice, čekići i skalpeli

U pretresima objekata koje koriste migranti pronađeni noževi, palice, čekići i skalpeli
Foto: MUP USK | U pretresima objekata koje koriste migranti pronađeni noževi, palice, čekići i skalpeli

BIHAĆ - U pretresima objekata i prostorija koje koriste migranti u Bihaću, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona pronašli su brojne predmete koji mogu poslužiti za počinjenje prekršaja i krivična djela, poput noževa, palica, čekića.

Pripadnici policije su u objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugim lokacijama za koje su postojala operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata, pronašli, između ostalog, 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpele, noževe za skalpel, makaze i odvijače, potvrđeno je u kantonalnom MUP-u.

"Nakon izvršenog pretresa sudu će biti dostavljen izvještaj o izvršenom pretresu i obaviještenje Službi za poslove sa strancima", rekla je za "Kliks" portparol MUP-a Snežana Galić.

Cilj jučerašnjeg pretresa, koji je realizovan po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, bio je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja.

U jučerašnjoj akciji učestvovalo je više od 100 policijskih službenika Uprave policije kantonalnog MUP-a, a aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja i uznemirenosti javnosti nakon ubistva migranta u Velikoj Kladuši.

Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona danas će biti predata dvojica migranata koji se sumnjiče za ubistvo Marokanca A.L. u petak oko 23.00 časa u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije