Hronika

U stilu Spajdermena upadao i pljačkao kafiće

U stilu Spajdermena upadao i pljačkao kafiće
Foto: N.N. | U stilu Spajdermena upadao i pljačkao kafiće

DERVENTA - Pljačka kafića "Brada" u Derventi bila je kobna za Adriana Skenderovskog (26) iz tog grada jer nakon što je u noći između srijede i četvrtka provalio u taj ugostiteljski objekat u mjestu Lug, završio je u tamošnjoj policiji, koja ga je u četvrtak uhapsila zbog sumnje da je serijski razbojnik.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je A.S. iz Dervente uhapšen u četvrtak zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih djela na području opštine Derventa.

"Za A.S. postoji osnov sumnje da je tokom septembra tekuće godine, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, izvršio provale u četiri ugostiteljska objekta na području opštine Derventa, odakle je nakon premetačine iz objekata i aparata za igre na sreću otuđivao novac i druge predmete", navode u policiji.

Skenderovskog je u akciji zabilježila nadzorna kamera jednog od derventskih ugostiteljskih objekata, pa se na snimku može vidjeti kako u stilu Spajdermena ulazi u kafić kroz prozor.

Obučen u crno, s crnim rukavicama i kapom na glavi, preturao je po objektu i tragao za novcem i vrijednostima, a zatim se ponovo popeo na prozor i pobjegao iz objekta. Na taj način je uglavnom provaljivao u kafiće, a prvi na meti mu je bio "Lovac" u mjestu Polje, u koji je upao u noći između 12. i 13. septembra, dok se dan kasnije zaputio u "Bjanko", koji se nalazi u Lugu.

U svom pohodu Skenderovski nije poštedio ni kafić "3P" u Derventi, a vlasnicima četiri ugostiteljska objekta u koja je provaljivao pričinio je materijalnu štetu u iznosu od oko 2.000 KM.

"Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je u toku noći 14. septembra izvršilo manje oštećenje na vratima pravoslavne crkve u mjestu Lug", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Nakon kriminalističke obrade, protiv Skenderovskog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za četiri teške krađe, te za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije