Hronika

U šumi kod Kupresa pronađen pretučen i vezan muškarac

U šumi kod Kupresa pronađen pretučen i vezan muškarac
Foto: Ilustracija | U šumi kod Kupresa pronađen pretučen i vezan muškarac

JAJCE - Pedesetosmogodišnji Ibro Jakovljević iz Jajca, u utorak je pronađen teško pretučen i vezan u šumi nadomak Kupresa, a zbog težine povreda hospitalizovan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Za nanošenje teških povreda osumnjičen je A.D. za kojim se traga.

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između A. D., za kojim se traga i Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi, piše "Faktor".

Prema drugoj verziji događaja, A. D. je pretučenog i vezanog Jakovljevića usput izbacio iz automobila. Međutim, zvanične potvrde o ovom događaju nema.

Ono što je poznato je to da je Jakovljević uspio da izađe iz šume i dođe do rampe kupreške Šumarije. Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju.

Jakovljević je do dolaska policije još nekako stajao na nogama, ali je bio u veoma teškom stanju i povraćao.

Kada su policajci stigli, on im je, dok je još bio pri svijesti, ispričao kako ga je A. D. opljačkao, pretukao i pokušao ubiti. Nakon toga, njegov napadač sjeo je u “mercedes” i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Povrijeđeni muškarac je hitno prevezen u Dom zdravlja u Kupresu, a potom u travničku bolnicu, odakle je zbog težine povreda odmah prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijent je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju", kazali su kratko iz KCUS.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je najviše udaraca zadobio u glavu.

Nikom nije jasno kako je Jakovljević iz Jajca dospio u šumu kod Kupresa. Pretpostavlja se da su se on i nasilnik odranije poznavali, kao i to da su motiv svega bila njihova međusobna novčana dugovanja.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije