Hronika

U toku dana određivanje mjere pritvora za napadača iz Velike Kladuše

U toku dana određivanje mjere pritvora za napadača iz Velike Kladuše
U toku dana određivanje mjere pritvora za napadača iz Velike Kladuše

SARAJEVO - Napadač E. P. (1984) iz Velike Kladuše, koji je juče u ranim jutarnjim satima aktivirao eksplozivnu napravu u diskoteci "EX" povrijedivši pritom 26 osoba, priveden je u prostorije kantonalnog Tužilaštva u Bihaću.

On je trenutno na ispitivanju, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) portparol Tužilaštva USK Adnan Tulić.

Kako je Tulić kazao, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio krivično djelo "teško ugrožavanje sigurnosti ljudi i imovine".

"Nakon ispitivanja će nadležnom Općinskom sudu Velika Kladuša odmah biti upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora", pojasnio je Tulić.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će Sud u najkraćem mogućem roku, najvjerovatnije u toku dana, odlučiti o prijedlogu.

Portparol MUP USK-a Ale Šiljedić ranije je izjavio za AA da je u eksploziji ručne bombe povrijeđeno 26 osoba od kojih je šest teško. 

"U eksploziji je ukupno povrijeđeno 26 osoba", rekao je Šiljedić.

Prema njegovim riječima, to je konačan broj povrijeđenih osoba iako su juče plasirane različite informacije i da je povrijeđeno od 30 do 50 osoba.

Portparol kantonalne bolnice u Bihaću Maja Hadžimehmedović kazala je danas za AA da se šest pacijenata nalazi na Odjeljenju intenzivne njege.

"Svi su stabilno. To jesu teška zdravstvena stanja, ali su stabilno. Radi se o ranama donjih i gornjih ekstremiteta i glave", pojasnila je Hadžimehmedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije