Hronika

U zaštitara na benzinskoj pumpi uperili pištolj pa pucali u policiju

U zaštitara na benzinskoj pumpi uperili pištolj pa pucali u policiju
Foto: N.N. | U zaštitara nabenzinskoj pumpi uperili pištolj pa pucali u policiju

SARAJEVO - Jedan pljačkaš vikao je na radnike pumpe: "Daj još para", a drugi je svom saučesniku savjetovao: "Pucaj mu u noge", u čemu ga ovaj, srećom, nije poslušao, a kada su pokupili oko 1.000 maraka iz benzinske pumpu "Ina" u Sarajevu, tokom bjekstva, zapucali su u policiju.

Ovako je u petak ujutru izgledala filmska pljačka u režiji dvojice fantomkama i kapuljačama maskiranih razbojnika, oko dva sata poslije ponoći.

Na meti razbojnika bila je benzinska pumpa u Ulici Džemala Bijedića, u sarajevskom naselju Stup. Kada su došli do plijena, lopovi su ukrali golf 5, vlasništvo jednog od radnika pumpe.

"Razbojnici su došli ispred benzinske pumpe, te munjevito razoružali radnika obezbjeđenja, koji je bio napolju, uperivši mu pištolj u čelo. Nije im trebalo ni dva minuta da razoružaju zaštitara, uskoče u pumpu i ukradu pare", otkriva izvor "Nezavisnih", upućen u detalje istrage.

Misleći da radnici kriju dnevni pazar, računali su na veću svotu, a kada su se razočarali ukradenim iznosom, jedan od razbojnika povikao je saučesniku: "Pucaj mu (radniku pumpe) u noge".

Na kraju su ipak istrčali iz pumpe, ukrali golf jednog od radnika pumpe, a zaposleni su odmah potom o svemu obavijestili policiju. Jedna patrola ubrzo je primijetila golf te pohitala za lopovima.

"Kad su ih pokušali zaustaviti, razbojnici su iz golfa ispalili nekoliko hitaca u policiju, a zatim su policajci uzvratili vatrom", dodaje naš izvor.

Zahvaljujući gustoj magli, razbojnici su uspjeli pobjeći iz ukradenog golfa, te otrčati u mrak. Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nisu pronađeni. Kada je policijska patrola pronašla golf, bio je prazan.

Na zadnjem vjetrobranskom staklu uočene su rupe od metaka, a nedaleko od vozila pronađene su i kovanice za koje policija sumnja da su ispale jednom od pljačkaša.

Blokirani su svi putevi koji vode od mjesta gdje su lopovi zadnji put viđeni, ali to nije dalo rezultate. Potraga je nastavljena. U posljednjih nekoliko godina, ova benzinska pumpa je više puta bila na meti razbojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije