Hronika

Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom

Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom
Foto: Anadolija | Edin Gačić ubijen u obračunu s policijom
N.N.

SARAJEVO - Najtraženiji bjegunac u BiH, Edin Gačić, koji se sumnjiči za brutalno ubistvo pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića, te mještanina Podorašca Sauda Sultanića je ubijen od strane pripadnika MUP-a KS, potvrđeno je federalnim medijima.

Sarajevski portal "Avaz.ba" piše da je Gačić ubijen u obračunu s policijom, a za "Radiosarajevo.ba" je potvrđeno da je tom prilikom jedan policajac je lakše ranjen.

"Gaćić je ubijen u međusobnoj razmjeni vatre, jedan policajac je lakše ranjen", rekla je za "Radiosarajevo.ba" Suvada Kuldija, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. 

"N1" izvještava da je Gačić ubijen u mjestu Lepenica kod Kiseljaka. "Faktor.ba" piše da je policija Gačiću ušla u trag jutros, te da se on skrivao u zemunicama u šumi u blizini Lepenice.

Mediji javljaju da je Gačić otvorio vatru na specijalce koji su ga okružili, nakon čega su oni uzvratili i ubili ga.

Povrijeđenom policajcu je navodno pomoć pružena na mjestu događaja, i ne radi se o ozbiljnim povredama.

Podsjećamo, Gačića je policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a krvavi pir nastavio je i u Suhodolu, ubistvom policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića. Gačić je inače višestruki ubica, a iz KPZ-a Bihać pušten je na slobodu još 2017. godine.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

ManjacaSlavna

haha kad je tukao ubijao Srbe bio im je kako kažu alahov borac a šta će reći alah ... pa oni kažu da će reći da Edin ide kod 100 djevica jer je na pravdi alaha sve radio ......

Карамбуле

Шта ли ће му алах рећ' кад га види?

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije