Hronika

Ubijen Krajiški Rambo

Ubijen Krajiški Rambo
Ubijen Krajiški Rambo

CAZIN - Nedžad Kličić, poznatiji pod nadimkom Krajiški Rambo, ubijen je oko ponoći između protekle subote i nedjelje, a ubistvo se dogodilo u ugostiteljskom objektu "Gold", u mjestu Ostrožac, nadomak Cazina.

Prema izjavama očevidaca, Kličić je likvidiran iz vatrenog oružja od strane četiri nepoznata maskirana napadača, koji su jednostavno ušetali u objekat i u žrtvu ispalili više metaka.

"Sve se odigralo nevjerovatnom brzinom. Bili su obučeni u crno i na glavi imali fantomke. Ramba su iznenadili i dok se snašao, već je bio izrešetan", kaže jedan od očevidaca događaja.

On dodaje kako su se napadači potom brzo udaljili s mjesta zločina, a svi pokušaji da se Kličić reanimira bili su bezuspješni.  Na lice mjesta su u kratkom roku stigli pripadnici Hitne pomoći, ali su mogli samo da konstatiraju smrt.

Potom su na mjesto zločina stigli Fikreta Dažnić, kantonalni tužilac, te pripadnici Krim-policije Druge policijske uprave Cazin i započeli uviđaj.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, okolnosti ovog događaja zasad su nepoznate, kao i vrsta oružja iz kojeg je Kličić ubijen.

On nije mogao da potvrdi ni da li je ubistvo povezano s nedavnim napadom na Kličićevu kuću, kada je u njeno dvorište bačena ručna bomba koja nikoga nije ozlijedila.

"Moguće je da se radilo o nekoj vrsti upozorenja s obzirom na to da je ubijeni bio osoba iz kriminalnog miljea te je povezivan s brojnim nezakonitim radnjama. U toku istrage pokušaćemo dati odgovor na to pitanje", kaže jedan od neimenovanih policijskih zvaničnika.

Kličić je domaćoj javnosti, ali i šire, postao poznat po video-klipu "Born for action", koji je snimio u okolini Cazina i objavio na internetu. U njemu se pojavljuje namazan ratničkim bojama te obučen poput filmskog junaka Ramba, puca iz više vrsta teškog i lakog vatrenog naoružanja, rukuje samostrelom, te baca bombe. Nakon što je emitiran ovaj video-klip, Kličića je privela policija zbog nezakonitog posjedovanja vatrenog naoružanja i eksplozivnih materijala.

Takođe, nedavno je ponovo priveden u policiju nakon što je isprebijao Huseina Lepuzanovića, vlasnika jedne benzinske pumpe u Cazinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije