Hronika

Muža raskomadala pa prijavila da je nestao

Muža raskomadala pa prijavila da je nestao
Foto: Ilustracija | Ubila muža sjekirom, pa prijavila njegov nestanak

ZVORNIK - Milka Katanović (55) iz zvorničkog mjesta Ulice po sopstvenom priznanju sjekirom je po glavi izudarala i ubila supruga Vojislava (59), kojem je potom odsjekla ruke i noge, te bacila u kontejner, dok je trup zakopala na divljoj deponiji, udaljenoj od kuće oko kilometar.

Pronađena je lokacija gdje je, kako je ustvrdila, tijelo ostavila, a zatim se pristupilo iskopavanju kako bi se njene tvrdnje provjerile. Do tog mjesta, vjeruje se, tijelo je dovezla zidarskim kolicima.

Još se traga za udovima, a problem je u tome što je preduzeće koje odvozi otpad odvezlo kontejner i istreslo ga na deponiju Crni vrh, koju je policija danas pretraživala.

Zločin, međutim, ima još mračniju pozadinu, jer je Milka, vjerovatno kako bi sakrila šta je uradila, policiju pokušala navesti na pogrešan put - prijavila je da je Vojislav nestao!

Stoga niko sa sigurnošću ne zna kada je ona presudila svom dotadašnjem životnom saputniku, s tim što komšije kažu da su nesrećnog mu-škarca posljednji put vidjele sredinom prošle sedmice.

Zasad je poznato da se Milka lokalnoj policijskoj stanici obratila u ponedjeljak i navela da je njen muž dan ranije oko osam časova otišao u nepoznatom pravcu iz kuće.

"Policajci našeg Sektora kriminalističke policije su, postupajući po prijavi te preduzimanjem ni-za drugih operativnih mjera i radnji, utvrdili da postoji sumnja da je lažno prijavljen nestanak V.K.", saopštio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, dodajući da je daljom istragom utvrđeno da je muškarac ubijen, za šta je osumnjičena M.K.

Katanovićeva je sve priznala policajcima, koji je terete za teško ubistvo. Morala je da kaže šta je uradila, jer je policija, ubrzo po prijavi, uočila nekoliko nelogičnosti u njenim tvrdnjama.

Stanari mjesta Ulice kažu da ih je ovo ubistvo zaprepastilo. Po riječima mještana, Milka i Vojislav, koji imaju i djecu, a koja ne žive s njima, bili su mirne komšije i većih problema nisu imali.

"Jedino je Vojislav znao popiti, ali da li je to kumovalo ubistvu, ne mogu reći, ne mogu dušu griješiti", priča jedna mještanka.

Najvjerovatnije je, sudeći po dosadašnjoj istrazi, Katanovićeva sve sama obavila, odnosno nije imala saučesnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije